EXCLUSIV  Statuia vivantă, o artă în sine. Mălaimare: Mulți sunt animatori stradali. Eu susțin cu tărie că este de domeniul actorului profesionist

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Marele actor Mihai Mălaimare a vorbit despre arta statuii vivante, într-un interviu exclusiv acordat la DC News TV.

„Ați pomenit statuia vivantă. Mai vedem în oraș, mai sunt în Centrul Vechi. Mai faceți chiar spectacole de acest gen. Nu e ușor, așa-i? Oamenii ar zice că nu e mare lucru, că se machiază un om și stă nemișcat”, a spus Val Vâlcu în timpul unui interviu de la DC News TV.

„Pe cei pe care îi vedem pe la noi sau în Trafalgar Square... sunt animatori stradali. Se îmbracă într-un anume fel, se machiază un pic. Dacă-i pui un bănuț, imediat se fotografiază cu tine. În schimb, statuia vivantă este, în opinia mea, cu totul altceva. Eu afirm cu tărie că este de domeniul exclusiv al actorului profesionist pentru că este un spectacol care are un anume discurs, o anumită tehnică de a nu te mișca, un anume subiect, o anume muzică, un anume decor”, a răspuns actorul Mihai Mălaimare.

Ce tehnică este necesară

„Dar cum se antrenează acest lucru? E o anumită tehnică?”, a întrebat jurnalistul Vâlcu. „Păi vorbim despre crearea iluziei nemișcării, despre asta vorbim. Se face cu lucruri tehnice, nu trebuie să tragi de fiare. Ca să nu clipești, trebuie să concentrezi și să eliberezi puțin mușchii pleoapelor. Altminteri, clipitul este o mișcare involuntară, la fel ca și înghițitul.

Ca să creez nemișcare, eu trebuie să mișc. Am o mână imaginară pe dedesubt care schimbă centrul de greutate. Preocuparea actorului pentru acest lucru îl eliberează de tensiune și îl face să rămână nemișcat. Există performanțe uluitoare, la un moment dat ne-am jucat și noi. Actorii de teatru izbuteau cam o oră jumătate, chiar două ore de creare corectă a iluziei nemișcării. Mă refer la clipit, respirat, înghițit.

Există o performanță acreditată a lui Antonio Santos din Portugalia. A reușit să facă acest lucru 14 ore. E ceva”, a continuat Mihai Mălaimare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel