Sorina Pintea, în Tallinn. Discuții la nivel înalt

Sorina Pintea, în Tallinn. Discuții la nivel înalt
Sorina Pintea, în Tallinn. Discuții la nivel înalt

Sorina Pintea participă la o reuniune organizată de OMS.

Sorina Pintea, participă miercuri şi joi la întâlnirea la nivel înalt privind prosperitatea şi solidaritatea sistemelor de sănătate, eveniment organizat la Tallinn de către Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Sociale din Estonia.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, la invitaţia directorului regional pentru Europa al OMS, Zsuzsanna Jakab, ministrul Sorina Pintea a prezidat, în premieră pentru un ministru român, dezbaterile uneia dintre cele mai importante secţiuni ale evenimentului - 'Refacerea dialogului dintre sănătate şi finanţe privind investiţiile în sistemele de sănătate'.

'Această sesiune a urmărit identificarea modalităţilor prin care ministerele sănătăţii pot colabora mai bine cu ministerele de finanţe şi pentru a obţine finanţarea corespunzătoare pentru îndeplinirea obiectivelor. Sistemele de sănătate trebuie să depună mai multe eforturi pentru a demonstra că sunt administratori buni ai resurselor publice, prin monitorizarea performanţei şi promovarea utilizării eficiente a resurselor. Sistemele de sănătate reprezintă o industrie importantă, oferind locuri de muncă de înaltă calificare în furnizarea de servicii, tehnologie şi cercetare şi contribuind la exporturi. Investiţia în sistemele de sănătate aduce beneficii pe termen scurt, mediu şi lung. Sistemele de sănătate pot promova o forţă de muncă productivă sănătoasă, capabilă să muncească până la o vârstă avansată', se arată în comunicatul de presă.

Temă de interes

O altă temă de interes a acestei sesiuni a pus în dezbatere soluţiile sistemelor de sănătate în abordarea provocărilor majore, precum îmbătrânirea populaţiei şi eficienţa sistemelor.

Sorina Pintea s-a declarat mulţumită de rezultatele discuţiilor şi a apreciat că sesiunea referitoare la investiţiile din sistemul de sănătate a oferit o mai bună perspectivă asupra provocărilor legate de comunicarea dintre ministere, dar a identificat şi soluţii prin care se pot depăşi orice diferenţe de idei ce pot apărea în dialogul dintre Ministerele de Finanţe şi Ministerele Sănătăţii, notează Agerpres.

Vezi și: Remus Borza, cifrele dezastrului românesc: Marea diferență dintre noi și China - video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel