Sondaj. Pieleanu: Ce îi afectează pe români: Problemele care zguduie țara

Sociologul Marius Pieleanu, director Avangarde, a prezentat, în exclusivitate pentru emisiunea Punctul de Intâlnire, de la Antena 3, principalele probleme de pe agenda publică a românilor cu drept de vot.

"Prima problemă pe agenda publică a românilor cu drept de vot este corupţia. 54% dintre români au indicat corupţia ca fiind o problemă fundamentală a societăţii româneşti. S-a supraexpus ca temă, altfel nu pot să cred că jumătate dintre români au probleme cu corupţia.

A doua problemă, clasa politică şi conflictul politic. 35% au spus că e o problemă. Locurile de muncă prost plătite pe locul trei. Pe locul patru apare sărăcia. Se autoraportează ca fiind săraci. Îmi ies 17%. Pe locul cinci, avem sănătatea. Înseamnă că se simt sănătoşi. Nu este vorba despre sistem.

Pe locul şase, pesta porcină cu 10% din populaţia României (...) Oamenii aceştia îşi cresc porcul în bătătură şi sunt afectaţi direct. Pe locul şapte, educaţia, cu 10%. Justiţia, la fel, tot cu 10%. Infrastructura este doar 8%. Preţurile mari şi şomajul cu 5%", susține Marius Pieleanu.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24