Sibiu, summit UE. Primăria, bani pentru cocktail şi cadouri

Municipiul Sibiu, imagine din centru
Municipiul Sibiu, imagine din centru

Primăria Municipiului Sibiu va asigura banii pentru cocktail, recepţie şi cadouri pentru invitaţii care vor sosi în oraş la Summitul Uniunii Europene care va avea loc pe 9 mai, potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Local, care va fi dezbătut în şedinţa de joi. 

Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru materialele informative şi promoţionale, câte 500 de lei de persoană, iar cei mai puţini bani vor fi pentru cocktailul oferit de Primărie, 80 de lei de persoană. Fiecare invitat va primi un cadou în valoare de 350 de lei, iar pentru recepţia, masa oferită de Primărie, se vor aloca 240 de lei de persoană, conform proiectului Hotărârii Consiliului Local Sibiu care stabileşte normativele de cheltuieli pentru evenimentele care vor avea loc cu ocazia Summitului şefilor de state şi de guverne ale statelor membre ale UE. 

În argumentarea acestei hotărâri se precizează că "actualele reglementări în domeniu creează mari dificultăţi în organizarea corespunzătoare a acţiunilor protocolare, datorită dezechilibrului existent între baremele legale de cheltuieli - stabilite prin O.G. nr. 80 / 2001, modificată şi completată prin O.G. nr. 16 / 2018 şi preţurile practicate în prezent de prestatorii de servicii şi furnizori, actuala serie de limitări valorice fiind deosebit de constrângătoare". 

Evenimentul are loc în data de 9 mai 2019



Pe 9 mai, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE. Summitul se va desfăşura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu din Piaţa Mare, iar preşedintele Klaus Iohannis va purta discuţii cu oaspeţii săi chiar în biroul unde a fost primar al municipiului, a afirmat, recent, actualul edil al oraşului, Astrid Fodor. Conform Ministerului Afacerilor Externe, Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 - 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel