EXCLUSIV  Și fără mașini pentru Poliție, dar și fără bani! Bogdan Chirieac: Se blochează licitația. Răspunde cineva? Erau 600 de BMW-uri gratis

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maria Geller)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Maria Geller)

Analistul politic Bogdan Chirieac și jurnalistul Val Vâlcu au dezbătut subiectul legat de cele 20 de milioane de euro din fonduri europene destinate achiziției de mașini pentru Poliție, care ar putea să fie pierduți de România.

"Sunt 20 de milioane de euro fonduri europene pentru BMW-urile de la "miliţie". Acum, pentru că a început ancheta, se blochează licitaţia. Banii ăştia trebuie cheltuiţi până în decembrie anul viitor, pentru că sunt banii din 2014 - 2020 - exerciţiul financiar. Este slăbiciunea inacceptabilă a administrației românești, că abia în 2022 au făcut licitaţia, că de asta şi Drulă a început cu licitaţia de atunci când a dat avize. Ce se întâmplă... Ancheta durează sigur 2-3 ani, la sfârşit poate să se spună "domnule, nu e nimic", dar România pierde cei 20 de milioane de euro fonduri europene.

"Răspunde cineva pentru această pierdere? Erau 600 de BMW-uri gratis"

Răspunde cineva pentru această pierdere? Că totuşi nu era de colo să iei 600 de BMW-uri pentru poliţişti din ăştia care cad din copac că ai depăşit cu 0,5 km/h viteza limită, mă rog, infracţiuni "grave", că doar nu prind traficanţii de heroină cu maşinile astea. Nu are importanţă! Sunt maşini bune pentru poliţie, totuşi. Şi erau 600 de BMW-uri gratis, cu bani europeni. Nu o să le mai iei. Ca să ştim cum stau lucrurile în partea asta", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Deferiți mass-media de la DCNews TV.

"În partea aia, categoria de public care susţine şi căreia i se adresează un astfel de gest, acum vreo săptămână, zicea: "Cum să primeşti România în Schengen? Ţara asta nenorocită, coruptă?". Păi, bun, şi oamenii se bucură, doar nu o să plângă acum după 20 de milioane. Ei sunt dispuşi să sufere pierderi economice, să stea la coadă, numai ca să aibă dreptate", a fost reacția jurnalistului Val Vâlcu.

"Aveam acest sindrom în anii '90"

"Aveam acest sindrom în anii '90, când noi ne luptam să spunem: "Domnule, suntem o ţară în clubul Occidental, am fost smulşi, luaţi-ne şi pe noi" - imediat după Revoluție. În partea cealaltă, erau nişte partide - până în '96, când Emil Constantinescu a schimbat calimera - care spuneau: "Domnule, nu ne primiţi că suntem sovietici, nu primiţi România, nu ne daţi clauza naţiunii celei mai favorizate", ştim bine, recomandarea 1201 a Consiliului Europei şi aşa mai departe. Acum, 10% din populaţie -  nu neapărat votanţi USR, că sunt mai mulţi nefericiţi -  spun să nu ne primească în Schengen, că e un cadou nemeritat pentru Iohannis, pentru PSD", a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și:

Intrarea României în Schengen. Se face "instrucție" în USR: Ce ar trebui să spună membrii partidului la tv

Deși, oficial, USR susține intrarea României în Spațiul Schengen, comunicatorii trimiși de partid la emisiunile TV ar fi primit o listă cu ceea ce trebuie să spună când apar la tv.

Oficial, linia partidului USR este pentru intrarea în Spațiul Schengen, comunicatorii trimiși de partid la emisiunile TV trebuie să spună: ”Da, vrem în Schengen, dar avem multă corupție și nu vom intra din cauza corupților care sunt la PNL și PSD și, de aceea, dacă nu intrăm, din această cauză nu intrăm”. Potrivit stiripesurse.ro, așa ar arăta indicațiile care se dau în USR. 

”Asta se numește în termeni expliciți sabotaj și trădare de țara. Iată ce au de gând useriștii să difuzeze în spațiul public în țară și la Bruxelles:

Punctaj Schengen USR

* Un ministru de interne corupt pune în pericol acest obiectiv fundamental al țării (nu exista nici măcar o fărâma de discuție privind corupția ministrului MAI)". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel