Urmărește emisiunea live


Și baia fără ferestre va mirosi proaspăt și curat, dacă știi aceste trucuri simple

Și baia fără ferestre va mirosi proaspăt și curat, dacă știi aceste trucuri simple. Sursa - pixabay.com
Și baia fără ferestre va mirosi proaspăt și curat, dacă știi aceste trucuri simple. Sursa - pixabay.com

Uneori, curățarea și dezinfectarea băii nu sunt suficiente pentru a elimina mirosurile neplăcute, provenite de la scurgere sau de la conductele vechi și înfundate.

Toată lumea își dorește o casă mare, spațioasă, bine îngrijită, care miroase frumos și plăcut. Chiar dacă nu aveți o casă mare, este important să o mențineți curată, iar cu câteva trucuri, pe care le veți folosi, încăperile vor părea mai mari. Dacă scopul este să parfumați casa, în primul rând, va trebui să faceți curățenie, în fiecare zi, pentru a scăpa de murdărie și praf.  

Plantele de interior vor înflori non stop dacă le uzi cu apa în care ați fiert aceste legume

Adesea, principala problemă este baia, mai ales când nu are ferestre și este mică. Mirosurile neplăcute, care provin din scurgere, provoacă senzații de greață. Dacă nu vreți să se întâmple asta, ar trebui să acordați mai multă atenție băii, apelând la unele remedii cu adevărat eficiente și foarte ieftine.

Puteți folosi, de exemplu, lămâie, oțet sau acid citric, produse extraordinare care pot răspândi un  miros proaspăt și aromat. Dacă nu aveți sisteme de ventilație, puteți amplasa, în camera de baie,  plantele care absorb umiditatea.

Fără mucegai și fără calcar. Cum se curăță corect sertarul pentru detergent al mașinii de spălat

Folosind doar 3 ingrediente, pe care le veți pune într-un borcan de sticlă, puteți crea un odorizant. Puneți într-un recipient un baton de scorțișoară, semințe de vanilie și petale uscate de trandafiri. Alternativ, puteți folosi flori uscate de iasomie sau de mentă. Toate acestea vor degaja arome florale incredibile în baie.

Un alt remediu rapid este să puneți, într-o farfurie, o lingură de bicarbonat de sodiu peste care trebuie să adăugați câteva picături de ulei esențial. Amestecați. Deasupra așezați o lumânare care trebuie aprinsă imediat ce simțiți un miros urât.

Canapeaua s-a pătat? O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară

Nu în ultimul rând, puteți crea jeleuri parfumate: fierbeți 250 ml apă, în care veți dizolva 15 grame de gelatină pudră. Separat, într-un pahar cu apă rece dizolvați o jumătate de lingură de sare și 10 picături de ulei esențial de lămâie. 

Într-un recipient de sticlă se toarnă, mai întâi, amestecul rece, apoi apa fierbinte cu gelatină. După ce lichidul se răcește, păstrați recipientul pe un raft din baie. Iată, deci, 3 trucuri care vor parfuma o baie mică și fără ferestre.

Balsamul pentru rufe s-a terminat? Folosiți acest ingredient din bucătărie și hainele vor fi moi și catifelate

Nu toate gospodinele folosesc balsam pentru țesături. Unele pur și simplu nu înțeleg de ce este nevoie, iar altele l-au înlocuit cu alte produse naturale.

De fapt, balsamul este un produs chimic de uz casnic, care îndeplinește o serie de sarcini cărora detergentul nu le face față. Spre exemplu, balsamul oferă hainelor moliciune; păstrează culorile vii, are un efect antistatic; conferă hainelor o aromă proaspătă și persistentă. În plus, protejează hainele de substanțele chimice din detergent, le usucă mai repede și simplifică procesul de călcare a hainelor după spălare.


Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

Unele gospodine au renunțat aproape complet la balsamurile de rufe, achiziționate din magazine. În loc de balsam, folosesc sare obișnuită.  

Cum înlocuiește sarea balsamul pentru rufe? După spălarea cu sare, hainele vor fi la fel de moi. Mai mult, sarea este un produs de origine naturală, fiind și ecologic. Spre deosebire de balsamul din comerț, sarea este potrivită chiar și pentru hainele persoanelor cu alergii și pentru spălarea hainelor pentru copii.

Sarea contribuie la îndepărtarea ușoară a detergentului din țesătură în timpul clătirii. Când folosești sare în timpul spălării, hainele tale nu își vor pierde strălucirea. Dimpotrivă, vor dobândi o culoare strălucitoare și saturată. Sarea ajută foarte mult la spălarea prosoapelor și halatelor de baie, deoarece înmoaie țesătura. 


Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient

Cea mai ușoară opțiune este spălarea cu sare la mașina de spălat. Trebuie să puneți hainele în cuvă și să turnați detergentul în departamentul corespunzător. 

Sarea obișnuită trebuie adăugată în compartimentul pentru balsam. O lingură plină este suficientă. Dacă vă faceți griji că sarea nu se va dizolva complet și va rămâne în mașina de spălat, atunci puteți merge pe altă cale.

Turnați apă fierbinte într-o sticlă de plastic, apoi adăugați o lingură de sare. Închideți capacul și agitați bine până se dizolvă sarea. Turnați soluția salină în compartimentul pentru balsam.  Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel