Balsamul pentru rufe s-a terminat? Folosiți acest ingredient din bucătărie și hainele vor fi moi și catifelate

Balsamul pentru rufe s-a terminat. Folosiți acest ingredient din bucătărie și hainele vor fi moi și catifelate. Sursa - Pexels
Balsamul pentru rufe s-a terminat. Folosiți acest ingredient din bucătărie și hainele vor fi moi și catifelate. Sursa - Pexels

Nu toate gospodinele folosesc balsam pentru țesături. Unele pur și simplu nu înțeleg de ce este nevoie, iar altele l-au înlocuit cu alte produse naturale.

De fapt, balsamul este un produs chimic de uz casnic, care îndeplinește o serie de sarcini cărora detergentul nu le face față. Spre exemplu, balsamul oferă hainelor moliciune; păstrează culorile vii, are un efect antistatic; conferă hainelor o aromă proaspătă și persistentă. În plus, protejează hainele de substanțele chimice din detergent, le usucă mai repede și simplifică procesul de călcare a hainelor după spălare.


Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

Unele gospodine au renunțat aproape complet la balsamurile de rufe, achiziționate din magazine. În loc de balsam, folosesc sare obișnuită.  

Cum înlocuiește sarea balsamul pentru rufe? După spălarea cu sare, hainele vor fi la fel de moi. Mai mult, sarea este un produs de origine naturală, fiind și ecologic. Spre deosebire de balsamul din comerț, sarea este potrivită chiar și pentru hainele persoanelor cu alergii și pentru spălarea hainelor pentru copii.

Sarea contribuie la îndepărtarea ușoară a detergentului din țesătură în timpul clătirii. Când folosești sare în timpul spălării, hainele tale nu își vor pierde strălucirea. Dimpotrivă, vor dobândi o culoare strălucitoare și saturată. Sarea ajută foarte mult la spălarea prosoapelor și halatelor de baie, deoarece înmoaie țesătura. 


Cuptorul cu microunde poate fi curățat de petele grăsime în doar 15 minute. Rapid și eficient

Cea mai ușoară opțiune este spălarea cu sare la mașina de spălat. Trebuie să puneți hainele în cuvă și să turnați detergentul în departamentul corespunzător. 

Sarea obișnuită trebuie adăugată în compartimentul pentru balsam. O lingură plină este suficientă. Dacă vă faceți griji că sarea nu se va dizolva complet și va rămâne în mașina de spălat, atunci puteți merge pe altă cale.

Turnați apă fierbinte într-o sticlă de plastic, apoi adăugați o lingură de sare. Închideți capacul și agitați bine până se dizolvă sarea. Turnați soluția salină în compartimentul pentru balsam.  

Închideți compartimentul pentru detergent și alegeți programul dorit pentru spălare. Dacă vă este frică să adăugați sare în mașina de spălat, puteți clăti lucrurile, manual, într-o soluție de sare.

Sarea are același efect asupra hainelor ca și balsamul. Cu toate acestea, costă mai puțin și este sigură din punct de vedere al mediului.

BONUS. Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

Prosoapele de bucătărie se murdăresc foarte repede. Abia le-ai spălat, iar pe ele au apărut din nou pete. Cel mai neplăcut este că aceste pete se curăță cu mare dificultate.

Unele gospodine nici măcar nu mai spală deloc prosoapele, ci pur și simplu le aruncă. Altele consideră o asemenea extravaganță inacceptabilă. de aceea își petrec timpul spălând prosoapele. 

Acum puteți folosi o metodă care vă permite să curățați prosoapele de bucătărie și, în același timp, să depuneți un efort minim. Metoda este foarte eficientă și veți folosi ingrediente disponibile în cămară.  

Miros de mucegai în dulap? Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele tale vor fi mereu parfumate

Iată ingredientele de care aveți nevoie: sare, bicarbonat de sodiu și săpun lichid de rufe. Într-o oală adăugați apă, o lingură de sare, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de săpun lichid. Se amestecă totul bine și se scufundă prosoapele în această compoziție.

Vasul cu apă și prosoape trebuie pus pe foc. Aduceți totul la fierbere, apoi întoarceți prosoapele și  stingeți aragazul. Lăsați prosoapele în soluție până se răcesc complet. După ce prosoapele s-au răcit, trebuie să le spălați în mod obișnuit.

Important: Nu fierbeți prosoapele. Doar aduceți apa la fiert și opriți-o. Amestecul va funcționa de la sine până când apa se va răci. Și datorită faptului că produsul include sare, prosoapele colorate vor deveni mai strălucitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel