Fără mucegai și fără calcar. Cum se curăță corect sertarul pentru detergent al mașinii de spălat

Fără mucegai și fără calcar. Cum se curăță corect sertarul pentru detergent al mașinii de spălat. Sursa - pixabay.com
Fără mucegai și fără calcar. Cum se curăță corect sertarul pentru detergent al mașinii de spălat. Sursa - pixabay.com

Aflați cum se îndepărtează calcarul și mucegaiul din sertarul pentru detergent al mașinii de spălat.

Sertarul mașinii de spălat este unul dintre cele mai murdare locuri din dispozitiv, deoarece particulele de pulbere rămân pe el și se întăresc. Însă problema nu este doar aceasta. În timp, în sertar se formează mucegai sau rugină. Vă spunem cum puteți scăpa de calcarul și mucegaiul din sertarul mașinii de spălat.

Cum se păstrează zaharul ca să nu se întărească: poate rezista și 8 ani

Există o metodă universală de curățare a sertarului mașinii de spălat cu bicarbonat, acid citric și oțet. 

Scoateți sertarul pentru detergent și puneți-l într-un lighean cu apă fierbinte. Adăugați 1-2 linguri de acid citric. Se lasă două ore, apoi se clătește cu apă curată. Este imperativ să folosiți perii dure și bureți pentru a curăța murdăria.

Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt excelente pentru eliminarea mucegaiului. Pentru a spăla sertarul mașinii de spălat, turnați oțet în el și adăugați 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Lăsați două ore să acționeze, apoi frecați cu o perie sau un burete. La final, clătiți sub jet de apă.

Dacă murdăria nu este eliminată, repetați procedura. Înainte de a pune sertarul înapoi, ștergeți și compartimentul propriu-zis.  

Canapeaua s-a pătat? O puteți curăța și parfuma cu câteva produse ieftine din cămară

Calcarul este prima cauză a mirosului urât al mașinii de spălat. Este imperativ să-l eliminați, altfel, pe lângă mirosul urât, hainele nu vor fi spălate bine.

În general, detergenții agresivi sunt grozavi pentru a scăpa de calcar, dar această opțiune nu va funcționa pentru gospodinele care preferă metodele populare.

Vă sfătuim să  pregătiți o soluție din 15 grame de acid citric și 3 litri de apă clocotită. Înmuiați sertarul pentru detergent în această soluție pentru 2 ore. După aceea, sertarul trebuie spălat și pus la loc.

Acidul citric este, de asemenea, potrivit pentru a spăla sertarul și resturile de detergent. Comoditatea acestei metode constă în faptul că nu trebuie să-l scoateți din mașină. Doar turnați 1 lingură de acid și porniți o spălare la 75 ° C.

Bicarbonatul este și el bun pentru astfel de scopuri. Amestecați-l cu apă până la consistența unei paste, ungeți sertarul cu această pastă și lăsați să acționeze două ore. Apoi frecați cu o perie sau un burete și clătiți sub jet de apă.

BONUS. Puneți o pungă în mașina de spălat: efectul este uimitor. Nu vei mai renunța la acest obicei

Fiecare gospodină are cu siguranță câteva trucuri eficiente pentru spălarea perfectă a hainelor. Unele folosesc bicarbonat, altele - frunze de dafin. Dar ați încercat să puneți o pungă de plastic în mașina de spălat?

O mașină de spălat nu este un aparat electrocasnic ieftin, așa că toată lumea vrea să o folosească cât mai mult timp posibil. Cu toate acestea, spălarea frecventă a hainelor care conțin lână îi poate deteriora mecanismul. Înainte de a porni mașina de spălat, puneți o pungă de plastic în cuvă.

Balsamul pentru rufe s-a terminat? Folosiți acest ingredient din bucătărie și hainele vor fi moi și catifelate

O pungă obișnuită vă ajută să evitați situația defectării mașinii de spălat. În timpul spălării, se generează electricitate statică din cauza frecării hainelor între ele și suprafața cuvei. În timpul acestui proces, punga de plastic atrage firele de păr, părul de animale, scamele și orice resturi textile.

Amintiți-vă să puneți o pungă de plastic simplă și necolorată în mașină, altfel va păta hainele. O pungă de plastic nu doar că îndepărtează resturile și scamele, dar ușurează foarte mult munca filtrelor mașinii de spălat. Apropo, dacă ați căutat soluții cum să adunați lâna și scamele într-o mașină de spălat, atunci nu veți găsi un turc mai bun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel