Serviciul secret britanic, acuzat de TORTURĂ: I-au smuls unghiile

Serviciul secret britanic, MI5, este acuzat că ar fi fost complice la tortura care ar fi fost aplicată de autoritățile pakistaneze.

MI5 a colaborat la interogarea teroristului britanic Rangzieb Ahmed, condamnat în Pakistan în perioada 2006-2007. Instanța l-a audiat astăzi, ca parte a unei cereri civile formulate de acesta împotriva agenției de spionaj și a guvernului, MI5. Serviciul de securitate, MI5, este acuzat de Ahmed că a sugerat agenției pakistaneze de servicii de informații (ISI) să-l aresteze în 2006 și că a oferit întrebări autorităților din Pakistan.

Teroristul, torturat de autoritățile pakistaneze

Rangzieb Ahmed acuză forțele pakistaneze, care l-au interogat, că i-au smuls 3 unghii. Richard Hermer, care îl reprezintă pe Ahmed, a declarat instanței că „acest caz conține acuzații serioase cu privire la conduita serviciilor de securitate” și a spus că este unul dintre câteva cazuri în care agențiile de spionaj au fost acuzate că au fost complici la torturi.

Ahmed era sub supraveghere din 2005, dar echipa sa juridică spune că i s-a permis să călătorească în Pakistan la începutul anului 2006, unde a fost arestat câteva luni mai târziu, în august, la „sugestia” guvernului britanic. În timpul celor 13 luni de detenție, înainte de a fi retrimis în Marea Britanie, Ahmed a spus că a fost victimă a torturii, unde a fost încătușat într-o celulă fără lumina zilei, ținut treaz, bătut cu un bățul și cu 3 unghii smulse cu cleștele, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel