Serviciul imigrări: zeci de străini în situaţii ilegale

Un număr de 50 de străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, în cursul anului 2017, în judeţul Galaţi, se arată într-un comunicat transmis vineri de Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi.

Potrivit sursei citate, în anul 2017, pe linia combaterii şederii ilegale, au fost organizate 118 acţiuni şi controale în urma cărora au fost depistaţi 50 de străini în situaţii ilegale.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea/prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 30 de decizii de returnare prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, unul a fost returnat direct la frontieră, 11 străini au fost puşi în legalitate, iar opt au fost luaţi în custodie publică.

Pentru 12 persoane a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în ţară pentru perioade cuprinse între trei luni şi cinci ani. De asemenea, a fost depistată o căsătorie de convenienţă încheiată de un cetăţean din Albania.

Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 193 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 43.000 lei pentru nerespectarea prevederilor privind regimul străinilor în România, libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE şi încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul ţării.

Principalele motive ale şederii în România

Poliţiştii de imigrări gălăţeni au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului pentru 1.857 de persoane, dintre care 1.309 străini din state terţe, cei mai mulţi din Republica Moldova şi Turcia şi 548 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia, Franţa şi Spania. Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României au fost pentru reîntregirea familiei, educaţie, angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost primite 36 de invitaţii, depuse pentru străini din Siria, Iordania, Irak, Liban, Maroc etc. De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere şi au fost emise 543 de permise de şedere dintre care 519 de şedere temporară şi 24 de şedere pe termen lung. Au fost eliberate 151 de certificate de înregistrare şi un permis de rezidenţă permanentă UE. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 24 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 24 avize de angajare pentru lucrători în regim permanent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel