Semifinala CONCACAF dintre Mexic și Canada, întreruptă de scandările fanilor

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Meciul Mexic - Canada a fost întrerupt din cauza scandărilor fanilor mexicani.

Meciul din semifinalele Cupei de Aur CONCACAF dintre Mexic și Canada a fost întrerupt temporar pentru scandări ce veneau din tribune. Conform BBC, scorul partidei în care Mexic s-a impus cu 2-1 era 1-1 la acel moment al reprizei a doua. „Arbitrul a activat protocolul CONCACAF anti-discriminare din cauza unor scandări discriminatorii”, au spus organizatorii.

Mexicul a deschis scorul prin Orbelin Pineda, după care canadienii au egalat prin Tajon Buchanan. După reluarea meciului, Hector Herrera a înscris în minutul 90+9. Astfel, Mexicul va juca în finala Cupei de Aur cu Statele Unite ale Americii, după ce americanii au învins Qatarul cu 1-0 în cealaltă semifinală. Partida se va juca în această noapte în Las Vegas.

Federația Mexicană de Fotbal a primit o amendă de 10.000 de franci elvețieni din partea FIFA pentru că fanii săi au scandat lozinci homofobe în timpul victoriei din 2018 în fața Germaniei, la Cupa Mondială.

Un jurnalist a fost asasinat în nordul Mexicului. A fost activat Codul roşu şi începe ancheta

Ricardo Lopez a fost asasinat joi în nordul Mexicului, considerată una dintre cele mai periculoase ţări pentru presă, au declarat autorităţile locale, relatează AFP, citat de Agerpres. În urmă cu câteva momente, jurnalistul Ricardo Lopez de la InfoGuaymas a fost ucis în Guaymas (Sonora). Codul roşu este activat şi începe ancheta, a indicat parchetul de stat din Sonora pe Twitter.

Lopez, în vârstă de 47 de ani, conducea grupul media online InfoGuaymas. În martie anul trecut, el a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că primea ameninţări ca urmare a activităţii sale. Presa din portul Guaymas lucrează sub ameninţare. A fost depusă o plângere la procurorul general al Republicii, a spus el.

Potrivit presei mexicane, înainte de a conduce InfoGuaymas, Ricardo Lopez a lucrat la canalul Televisa din Sonora şi la alte ziare locale. Asasinatul survine la mai puţin de şase săptămâni după cel al unui alt jurnalist, Gustavo Sanchez, împuşcat la mijlocul lunii iunie în statul Oaxaca (sud). În mai, jurnalistul Benjamán Morales a fost asasinat în statul Sonora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel