Seceta face prăpăd în țară. Agricultura, în pericol

Opt cursuri de apă din judeţul Botoşani au secat pe fondul lipsei precipitaţiilor din ultimele trei luni, potrivit unor date centralizate de Administraţia Bazinală a Apelor Prut- Bârlad. 

Informaţiile furnizate AGERPRES arată că au fost afectate de secetă Pârâul lui Martin, Pârâul Întors, Buhai, Scânteia, Pârâul lui Vasile, Robu, Porcăreasa şi Burla.

'Din cauza lipsei de precipitaţii din ultimele luni, în judeţul Botoşani pe anumite porţiuni de cursuri de apă s-a instalat fenomenul de secare hidrologică', a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale a Apelor Prut- Bârlad, Andreea Poenaru.

Oficialii instituţiei susţin că 'resursele de apă pentru alimentarea folosinţelor prin sisteme centralizate pentru populaţie vor fi asigurate fără restricţii deoarece pe baza debitelor afluente înregistrate în cursul acestei luni în principalele lacuri de acumulare nu sunt probleme'.

De asemenea, reprezentanţii Administraţiei Bazinale a Apelor Prut- Bârlad afirmă că 'hidrologii monitorizează permanent volumul de apă stocat în lacurile de acumulare, astfel încât, pentru perioada următoare, rezerva de apă stocată în acumulări sa garanteze asigurarea apei brute la valorile normale pentru toţi utilizatorii punându-se accent pe asigurarea apei pentru populaţie'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel