Se strică vremea în jumătate de țară. Elena Mateescu: ”este posibil să vorbim de precipitații care se pot transforma în lapoviță și ninsoare”

foto: Freepik
foto: Freepik

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus la Antena 3 CNN cum va fi vremea în zilele următoare.

”De mâine la altitudini mai mari de 1500 de metri este posibil să vorbim de precipitații care se pot transforma în lapoviță și ninsoare având în vedere tiparul și schimbarea condițiilor meteorologice de la acest episod de vreme foarte caldă la un episod care va aduce temperaturi chiar și sub normele specifice perioadei în special în zona nordică a țării.

Vorbim de o informare meteorologică de la ora 14 de astăzi până joi seara la 20:00 care vizează schimbarea vremii și perioadele de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, la început în partea de vest și centru a țării, de mâine și în sud și sud-est. Vorbim de cantități de apă de 15-20 de litri pe metrul pătrat și izolat până la 30-40 de litri pe metrul pătrat, intensificări ale vântului cu viteză la rafală de cu viteză de 45-55 de km/h iar pe creste peste 70 de km/h.

De la ora 15:00 până mâine la ora 15:00 vorbim de o atenționare de cod galben care vizează zona Banatului, sudul Crișanei, Transilvania dar și zona de munte pentru că valorile vor depăși 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat peste 40, aversele vor avea caracter torențial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel