Se schimbă vremea: Un anticiclon ajunge în România. Anunțul meteorologilor

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Un anticiclon puternic, prezent în estul Europei, ajunge în țara noastră, în acest weekend. 

Vremea este caldă în acest weekend, însă va fi caracterizată de ploi. Astăzi, meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie anunță ”vreme caldă, cu maxime de 14-16 grade, în special în partea de vest a țării, respectiv în Banat și Crișana”. ”În partea de sud, vom vorbi de temperaturi maxime de 10-12 grade Celsius, inclusiv în Capitală, o maximă de 10-11 grade Celsius” a precizat Elena Mateescu, director ANM. 

”Din punct de vedere al regimului de precipitații, contăm pe ploi slabe, în special în partea de est, sud-est, a țării pentru ziua de sâmbătă. Duminică, de asemenea, posibil izolat în vest, nord-vest, astfel încât, în general, o vreme caracterizată de temperaturile mai ridicate decât în mod obișnuit pentru perioada în care ne aflăm”, a spus  Elena Mateescu, la Antena 3. 

Astfel, sâmbătă dimineața este rece, dar pe parcursul zilei vom avea temperaturi de până la 16 grade în Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei. La început, cerul va fi noros în regiunile estice, dar norii se vor mai restrânge în a doua parte a zilei.

Duminică, se anunță ploi slabe în mai multe regiuni, dar și ninsori la munte. În sud, termometrele vor urca până al 16 grade, dar în nord, din cauza anticiclonului care va ajunge și în țara noastră, va fi noroc și va ploua. Spre seară, ploile ajunge și-n sud, local, urmând ca săptămâna viitoare să scade temperaturile în toată țara, chiar dacă nu va fi mai rece decât specificul perioadei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel