COD GALBEN  Se schimbă vremea: averse, vijelii și chiar NINSOARE la munte. Răcire accentuată de sâmbătă. HARTA ANM cu zonele afectate. Prognoza specială pentru București

ANM anunță că vremea se schimbă: urmează ploi, chiar ninsori la munte, precum și răcire accentuată din weekend. 

Averse, vijelii și ninsori

ANM a emis o informare meteo, valabilă de astăzi, de la ora 12:00, până sâmbătă, la ora 21:00, de ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.
 

”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20...40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.” anunță ANM. 

COD GALBEN de vreme rea

În același timp, de astăzi, de la ora 18:00, până sâmbătă, la ora 21:00, va fi în vigoare o alertă meteo de Cod Galben de  cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului. 

Vezi aici harta zonelor afectate

”În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50...70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp. 

Temporar, vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h.” anunță ANM. 

Prognoza meteo pentru București 

ANM a emis și o prognoză specială pentru Capitală, pentru intervalul 31 martie, ora 12:00 - 2 aprilie, ora 21:00. Vremea devine instabilă de vineri în București, anunță meteorologii. 

”Vremea va fi deosebit de caldă, dar va deveni instabilă din după-amiaza zilei de vineri când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Trecător, ploi slabe vor fi și pe parcursul zilei de joi. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 25 de grade, iar cele minime între 9 și 11 grade.” anunță ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel