Scandal în PNL. Tiberiu Iacob Ridzi, primarul liberal din Petroşani, cere demisia prefectului, tot de la PNL, după carantinarea oraşului

Facebook Tiberiu Iacob Ridzi
Facebook Tiberiu Iacob Ridzi

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, cere demisia prefectului de Hunedoara, dar şi a directorului DSP Hunedoara, după ce s-a decis carantinarea oraşului. 

"Cer public DEMISIA prefectului judeţului Hunedoara şi a directorului DSP Hunedoara! Vă cer public demisia, domnule prefect Călin-Petru Marian şi domnule director al DSP Hunedoara Sebastian Mezei, pentru că aţi discriminat locuitorii municipiului Petroşani, prin deciziile mult mai restrictive pe care le-aţi dispus, în comparaţie cu oraşele carantinate din alte judeţe, dar şi pentru că aţi decis carantinarea municipiului Petroşani la o incidenţă la care niciun alt oraş nu a fost carantinat!", a scris Tiberiu Iacob Ridzi pe Facebook. 

10 întrebări pentru prefect şi directorul DSP 

"Iată doar câteva dintre întrebările la care noi, cetățenii municipiului Petroșani, așteptăm răspuns:

1. De ce s-a luat decizia carantinării municipiului Petroșani la o incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori, în timp ce alte orașe au fost carantinate la o incidență mult mai mare (de exemplu Timișoara - la incidența de 7,5 la 1000 de locuitori, Sibiul - la incidența de aproape 12/1000 de locuitori) sau nu au fost carantinate deloc (de exemplu Cluj-Napoca, la incidența de peste 9 la mie)?

2. Câte acțiuni de conștientizare a populației, verificare a purtării măștii de protecție și respectării distanțării sociale ați organizat în municipiul Petroșani și în celelalte localități din Valea Jiului în ultimele săptămâni pentru a preveni răspândirea acestui virus?

3. Câte controale a efectuat DSP Hunedoara în supermarketuri în ultima perioadă, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de distanțare și cele de igienă?

4. Câte teste pentru depistarea virusului SARS - CoV -2 au fost efectuate în Petroșani, raportat la numărul populației, și, prin comparație, câte teste au fost efectuate în celelalte orașe din județ care nu au fost carantinate?

5. De ce nu s-a suplimentat și la Petroșani numărul de doze de vaccin Pfizer si Moderna, în condițiile în care sunt sute de oameni pe listele de așteptare?

6. De ce nu le este permis copiilor din ciclul primar să frecventeze cursurile? La sănătatea psihică a acestor copii nu vă gândiți? Cum poate învăța să scrie online un elev de clasa I?

7. De ce măsurile luate la Petroșani sunt mult mai restrictive decât în alte localități carantinate din alte județe?

8. De ce la Petroșani ați decis închiderea saloanelor de coafură, frizerie, cosmetică,etc, deși la Timișoara, de exemplu, la o incidență mult mai mare, nu a fost luată o astfel de măsură?

9. De ce persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze au aceleași restricții ca și cei nevaccinati, deși pot face dovada imunizării? Cum încurajați vaccinarea populației?

10. De ce în momentul în care ați avut în intenție să carantinați municipiul Petroșani, domnule director al DSP Hunedoara, nu ați luat legătura cu autoritatea locală, așa cum se procedează în alte orașe din țară?

Ca administrație publică locală, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru limitarea răspândirii virusului SARS - CoV - 2 în comunitate, dar, dacă eforturile noastre nu sunt dublate de măsuri ale instituțiilor abilitate de la nivel județean, rezultate nu pot fi cele așteptate", a mai scris primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel