Scădere record a prescripţiilor de opiacee în Statele Unite în 2018

Volumul de medicamente opiacee distribuite în Statele Unite a scăzut cu 17% în 2018 faţă de anul precedent, accelerând reducerea promisă începând din 2011 în SUA, potrivit unui raport publicat joi, relatează AFP.

Volumul de opiacee s-a redus în total cu 43% faţă de momentul de vârf înregistrat în 2011, potrivit unui raport al companiei de servicii farmaceutice Iqvia. În 1992, doza medie a fost de 22 comprimate pe adult în SUA. În 2011, consumul a crescut la 72 de comprimate şi a scăzut la 34 anul trecut. În principal, dozele zilnice mari (mai mult de 90 de miligrame echivalentul morfinei) au înregistrat această scădere, se precizează în raport.

Scăderea pare să confirme faptul că lumea medicală şi-a schimbat practicile în urma scandalului supradozelor de opiacee şi a presiunii politice şi, mai recent, judiciare. Aceste supradoze au contribuit la reducerea speranţei de viaţă în Statele Unite din 2014. În 2017, circa 70.000 de americani au murit în urma unor supradoze de droguri, cu 10% mai mult decât în 2016. Două treimi din aceste supradoze au fost de opiacee. Opiaceele includ morfina şi codeina şi medicamentele semisintetice, precum analgezicul opioid oxicodona (marca OxyContin) şi hidrocodona (Vicodin), care sunt eliberate pe bază de prescripţie medicală, dar care sunt vândute şi pe piaţa neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel