Sărbători în Maramureş: Târgul micilor fermieri, de Crăciun şi Anul Nou

Sărbători în Maramureş cu un Târg cu produse speciale pentru Crăciun şi Anul Nou, organizat de micii fermieri.

Sărbători în Maramureș - la fiecare sfârşit de săptămână va avea loc un târg specializat specific sărbătorii Crăciunului şi Anului Nou, a declarat luni, pentru Agerpres, preşedintele onorific al Asociaţiei Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici din Maramureş, Ioan Tătăran. Vor fi prezenți producătorii de produse tradiţionale şi ecologice din judeţul Maramureş.

'Târgul va avea loc în fiecare zi de vineri şi sâmbătă până pe 22 decembrie, în Piaţa Millenium din municipiul Baia Mare, în vecinătatea bradului şi a patinoarului. Ideea a fost lansată de primăria municipiului Baia Mare, să venim în acest loc, unde zilnic au loc tot felul de evenimente până aproape de sărbători. Producători, mici fermieri autorizaţi din satele şi comunele judeţului Maramureş vor aduce spre comercializare o gamă largă de produse specifice sărbătorilor de iarnă, produse care cu siguranţă se vor bucura de atenţia cumpărătorilor', a spus Ioan Tătăran. Potrivit acestuia, printre cele mai solicitate produse sunt cele de panificaţie-patiserie, produsele conservate şi produsele din carne de porc.

Sărbători în Maramureș - nicio taxă

'O să avem o categorie diversificată de produse de casă începând de la cozonaci, prăjituri, pâine coaptă pe vatră, produse variate din carne de porc, produse conservate (castraveţi la borcan, zacuscă, vinete, ardei, gogonele, varză albă şi roşie, tarhon, leuştean), produse lactate din vacă şi capră, dar şi multe feluri de brânzeturi. Totul va putea fi completat cu vin de casă, ţuică, siropuri din plante şi sucuri naturale din mere pentru doritori. Din experienţa anilor trecuţi, produsele din carne de porc, brânzeturile şi produsele de patiserie sunt cele mai solicitate', a spus Ioan Tătăran.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat că producătorii tradiţionali nu vor plăti nicio taxă pentru târgul din Piaţa Millenium. 'Încercăm să sprijinim de foarte mulţi ani producătorii tradiţionali pentru a-şi valorifica bunurile alimentare în nume propriu şi nu prin unele magazine. Produsele fermierilor sunt de o calitate superioară, produse ce ajung pe mesele noastre în urma muncii acestor oameni şi care de prea puţine ori sunt băgate în seamă. Primăria Baia Mare nu percepe taxe pentru spaţiul şi masa pe care fermierii îşi valorifică produsele, dorim doar să vină în oraş pentru a aduce produse bune, asta e singura noastră pretenţie, iar din câte am observat, acest lucru se întâmplă nu doar de Sărbători, ci tot timpul anului', a spus Cătălin Cherecheş. Producătorii tradiţionali din Maramureş nu deţin magazin propriu şi îşi valorifică bunurile în singurul târg specializat din judeţ care are loc în municipiul Baia Mare. La nivelul judeţului există peste 50 de mici fermieri care produc bunuri agroalimentare.

Vezi și: Târgul cadourilor de Crăciun, la Romexpo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel