Săptămâna debutează cu maxime de 34 de grade

toamna
toamna

Prima săptămână de toamnă debutează  cu maxime de 34 de grade, însă toamna nu se lasă aşteaptă. Vor veni averse, mai ales în vest, în centru şi în nord, unde şi vântul va prinde putere. Temperaturile scad, mai ales în interiorul arcului carpatic, cu cele mai mici valor de 21 de grade. În partea a doua a săptămânii, tot ploi în averse sunt aşteptate. De la aerul cald care acoperă sudul, spre weekend se conturează o răcire serioasă a vremii.

Se anunţă maxime peste pragul climatologic de vară, de 25 de grade, valori aşteptate în depresiunile bucovinene şi transilvănene, până spre 34 de grade Celsius în Banat, Crişana şi Oltenia. În plus, soarele se anunţă de-a dreptul generos, iar norii nu se arată decât peste vestul ţării, după amiază, când ar putea să devină suficient de consistenţi cât să lase şi ceva averse cu fulgere, tunete şi vânt, pe arii mici.

Bucureştenii nu simt nici ei venirea toamnei deocamdată. De la cele 14-16 grade din zori, mercurul va tot urca încurajat de soare la 30-31 de grade. Aşadar, nici ploi, nici vânt care să mai domolească avântul termic. Presiunea atmosferică urcă uşor de la 756 mm coloană de mercur, valoare doar o idee sub cea considerată confortabilă pentru organismul uman.

Ziua de marţi aduce răcoare în regiunile intracarpatice, unde mercurul ar putea să nu mai treacă de 21-22 de grade în zona Maramureşului şi nordul Transilvaniei, dar în Lunca Dunării temperaturile tot la 31 de grade vor urca. Ploile torenţiale intră şi ele în peisajul meteo al regiunilor vestice, nordice şi central, unde descărcărle electrice şi vântul, dar şi grindina vor sublinia şi ele aspectul instabil al vremii.

În Capitală, ziua de marţi aduce ploi abia după amiază. Maxima însă apucă să atingă 29-30 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel