SANITAS, nou protest în Capitală

Federaţia SANITAS va organiza joi un nou protest.

Mitingul, faţă de tergiversările practicate de guvernanţi privind problemele cu care se confruntă sănătatea şi asistenţa socială din România, va avea loc în Piaţa George Enescu din Capitală.

Protestul va fi urmat de un marş de protest către Piaţa Victoriei, ce se va desfăşura în intervalul orar 12:00 - 14:00 pe traseul Piaţa George Enescu - Bulevardul Gheorghe Magheru - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei. 

Membrii SANITAS sunt nemulţumiţi de forma actuală a Legii - cadru nr. 153/2017 despre care afirmă că generează o mulţime de inechităţi şi discriminări în sistemul de salarizare din sănătate şi asistenţă socială.

Principalele solicitări ale sindicaliştilor din sănătate vizează eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar şi de asistenţă socială, aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii din sănătate şi asistenţă socială începând cu 1 martie 2018, renunţarea la creşterea normei de bază (gărzi suplimentare obligatorii) pentru medici, renunţarea la transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece acesta va anula creşterea salarială de 25% prevăzută de lege, acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anului 2018, negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate. 

Programul de proteste al Federaţiei SANITAS a fost declanşat în a doua jumătate a lunii septembrie. 

După mitingul din 19 octombrie, Consiliul Naţional SANITAS va decide asupra oportunităţii declanşării grevei generale în sistemul sanitar şi de asistenţă socială, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel