Salvată pentru că era ''extrem de obeză''. Cucuvea pusă la regim

O cucuvea prea grasă a fost salvată și pusă la regim.

O cucuvea salvată dintr-un şanţ din Marea Britanie mâncase atât de mulţi şoareci încât nu mai putea zbura din cauza greutăţii excesive şi a fost pusă la regim, relatează miercuri Press Association.

Cucuveaua (Athene noctua) a fost găsită într-un şanţ din Marea Britanie de o persoană care a crezut că este rănită şi a dus-o la adăpostul Suffolk Owl Sanctuary. Acolo însă, medicii veterinari au descoperit că ea era extrem de obeză.

Cât a reușit să slăbească datorită regimului

Cucuveaua cântărea 245 de grame când a ajuns la adăpost - o greutate cu o treime peste cea normală pentru o femelă din această specie - însă în două săptămâni a reuşit să slăbească 30-40 de grame datorită unui regim.

Pasărea, botezată Plump (durdulie) de personalul adăpostului din localitatea britanică Stonham Aspal, a fost eliberată în mediul natural duminică, notează Press Association.

Un lucru neobişnuit ca păsările sălbatice să dezvolte obezitate

Pentru că este un lucru neobişnuit ca păsările sălbatice să dezvolte obezitate, înainte să o elibereze personalul adăpostului a efectuat o anchetă pentru a afla dacă nu cumva exemplarul era un animal de companie care scăpase, citează Agerpres.

E pentru prima oară când vedem aşa ceva. După Crăciun ştim cu toţii cum este, a declarat specialistul în păsări răpitoare Rufus Samkin care a pus greutatea exagerată a cucuvelei pe seama faptului că aceasta a consumat un număr foarte mare de rozătoare în zona în care a fost găsită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel