S-au schimbat condițiile de călătorie dacă te ÎNTORCI din Grecia

foto dcnews.ro/ Roxana Neagu
foto dcnews.ro/ Roxana Neagu

Dacă te întorci de pe vreo insulă grecească, trebuie să ai în vedere că este necesară o dovadă că nu ești infectat cu SARS-CoV-2. În plus, trebuie să te prezinți la îmbarcare ca-n aeroport, iar timpul de așteptare, în contextul verificărilor, crește până la o oră și jumătate.

”Noi măsuri adoptate de Guvernul Elen.” anunță Forum Grecia, pe grupul de Facebook.

Persoanele care se întorc din insulele grecești pe continent (inclusiv călătoriile cu barca și taxi maritim) pentru îmbarcare trebuie să dețină unul dintre documentele:

- certificat de vaccinare (14 zile de la ultima doza)

- test de PCR negativ, prelevat cu max. 72 de ore înainte de îmbarcare

- test rapid, prelevat cu max. 48 de ore înainte de îmbarcare

- certificat de recuperare după boală, emis la 30 de zile după primul test pozitiv, valabilitatea acestuia fiind de până 180 de zile.

Self-testul este de asemenea acceptat, dacă a fost efectuat cu max. 24 de ore înainte de îmbarcare.

Pentru a evita întârzierile, pasagerii sunt rugați să ajungă la porturi, pentru îmbarcare, cu cel puțin 1,5 ore înainte de ora programată de plecare.” arată Forum Grecia, care citează  o decizie emisă de Ministerul Transporturilor navale, în 16 iulie 2021, pentru a limita răspândirea rapidă a mutației Delta.

Vezi și: Grecia: S-a interzis libera circulație și muzica pe Insula Mykonos. Noi restricții în pandemie 

GreekCityTimes scrie, de asemenea, că turiștii care se întorc pe continent de pe insule trebuie să prezinte un self test negative sau un test rapid negativ pentru a putea să se urce pe feribot, conform deciziei luate de minister vineri. Regula se aplică și celor care folosesc taxi boat - șalupele de transport pe apă. Decizia a fost luată în contextul în care există îngrijorări că turiștii greci și străină care călătoresc spre și dinspre insule răspândesc infecțiile cu coronavirus, ceea ce conduce la creșterea cazurilor. Garda de coastă greacă este cea care verifică rezultatele negative ale testelor sau dovada vaccinării, astfel că sursa citată scrie că turiștii ar trebui să fie în porturi cu cel puțin o oră și jumătate înainte. 

Jurnaliștii greci publică și prețuri orientative: 

Vaccinații anti-COVID- gratis, fiind liberi la trecere

PCR test - 60 de euro, se fac de cele mai multe ori în capitala insulei. 

Test rapid - 20 de euro sau GRATIS la unitățile mobile EODY

Auto-test: 6-7 euro, se cumpără din farmacii. 

Din această noapte, Grecia intră în Zona Galbenă, astfel încât, la intrarea în România, dacă nu sunteți vaccinați, trebuie să prezentați rezultatul unui test PCR negativ, realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară. În caz contrar, veți primi o decizie de intrare în izolare la domiciliu. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy