S-a decis soarta câinilor care latră

Câinii din municipiul Mediaş care latră tare nu vor avea corzile vocale tăiate, aşa cum şi-ar fi dorit consilierul local Ioan Ciulea, pentru că propunerea sa de operare a câinilor zgomotoşi nu a fost acceptată de restul colegilor din Consiliul Municipal.

În semn de protest, o iubitoare de câini din Mediaş i-a dăruit luni, iniţiatorului propunerii, o pereche de dopuri de urechi, ca să nu mai audă patrupedele vecinilor.

'Nimeni nu l-a luat în considerare pe domnul Ioan Ciulea cu propunerea aceasta şi, chiar dacă el vrea să meargă mai departe să facă un proiect de hotărâre, juriştii nu o să-l semneze, pentru că este o propunere ilegală', a precizat marţi, pentru AGERPRES, Ioana Făgădar, purtător de cuvânt a Primăriei Municipiului Sibiu. Peste 1.250 de persoane au semnat deja o petiţie online împotriva tăierii corzilor vocale ale câinilor. Potrivit unei lucrări de specialitate, 'Devocalization fact sheet' a Humane Society Veterinary Medical Association, lucrare menţionată în textul petiţiei, 'operaţia de îndepărtare a corzilor vocale este o operaţie invazivă, dureroasă, care prezintă riscuri multiple.

[citeste si]

 Ioan Ciulea, consilier municipal la Mediaş, a depus în urmă cu o săptămână, la Primărie, o propunere de hotărâre prin care cere ca toţi cetăţenii din oraş care au câini de curte ce latră prea tare să le scoată corzile vocale sau, dacă nu vor să-şi opereze animalele de companie, să le 'înstrăineze'. 'Propun modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local Mediaş 52/2009 privind normele şi regimul contravenţiilor privind creşterea, deţinerea şi protecţia animalelor în municipiul Mediaş. Propun modificarea articolului 7 prin introducerea unui aliniat nou, respectiv alineatul 6, cu următorul conţinut: obligarea deţinătorilor persoane fizice şi juridice de câini care tulbură liniştea publică a locatarilor la casă prin lătratul continuu prin intensitate mare, acest lucru să se facă cu acordul vecinilor în scris şi totodată să-şi opereze animalul la corzile vocale sau după caz înstrăinarea animalului', propune consilierul Ciulea, în documentul înregistrat la Primăria Municipiului Mediaş. Ioan Ciulea a declarat recent, pentru AGERPRES, că el are un câine 'civilizat', 'normal', 'inteligent', care 'nu deranjează vecinii' şi aşa îşi doreşte să fie toţi câinii din curţile oamenilor din oraş.

Întrebat cum i-a venit ideea să propună un astfel de proiect, Ciulea a răspuns: 'Locuiesc la curte şi nu numai eu, personal, sunt deranjat de câini, şi vecinii mei sunt deranjaţi de câinii vecinilor care au această problemă, care latră în neştire.' 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel