Rusia. Şapte excursionişti, daţi dispăruţi în urma unei avalanşe în Siberia

Şapte excursionişti au fost daţi dispăruţi, iar unii dintre aceştia ar putea fi decedaţi, în urma unei avalanşe produse în regiunea rusă a Munţilor Altai (Siberia), a indicat miercuri Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă în timp ce o echipă de salvatori se îndreaptă spre locul accidentului, relatează AFP. 

Un grup format din nouă persoane a fost surprins luni de o avalanşă în aşa-numiţii Alpi Chuya din lanţul muntos Altai, regiune din sudul Siberiei situată în apropiere de graniţele cu Mongolia, China şi Kazahstan.

'Doi supravieţuitori' au reuşit să ajungă singuri, miercuri, într-un sat şi au avertizat autorităţile, a declarat agenţiilor ruse şeful serviciilor de intervenţii de urgenţă din Altai, Andrei Burlakov.

'Deoarece este vorba despre o avalanşă destul de extinsă, operaţiunile de căutare şi salvare se pot întinde pe o durată nedeterminată', a spus el. Victimele sunt excursionişti experimentaţi, care au abordat un traseu montan dificil, însă aprobat de autorităţi, a explicat instructorul lor, Vladimir Yudin, pentru postul rus BFM. El a adăugat că ar putea fi nevoie de aşteptarea verii pentru o cercetare amănunţită a zonei. Potrivit lui Yudin, excursioniştii făceau parte dintr-un grup venit din Novosibirsk, cel mai mare oraş din Siberia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel