România participă cu 60 de sportivi la Universiada de vară de la Shenzhen

sport
sport

România participă cu o delegaţie de 60 sportivi, condusă de Claudia Georgescu, director în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), la a XXVI-a ediţie a Universiadei de vară, găzduită de oraşul chinez Shenzhen între 12 şi 23 august.

Obiectivele stabilite pentru sportivii români (28 fete şi 32 de băieţi), de către propriile federaţii, sunt câştigarea a 7-8 medalii şi 10 locuri 4-6.

Cei 60 de sportivi studenţi vor participa la 9 discipline: atletism, baschet, gimnastică artistică, gimnastică aerobică, înot, haltere, judo, scrimă şi tenis de masă. Bugetul necesar pentru participarea delegaţiei române, cu o componenţă totală de 85 persoane, la competiţia din China s-a ridicat la 600.000 lei, 80 la sută din această sumă fiind numai transportul, informează Agerpres.

La ediţia din 2009, de la Belgrad, România a ocupat locul 33 în clasamentul pe medalii la Jocurile Mondiale Universitare, cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, două de argint şi una de bronz. Gimnastul Flavius Koczi a câştigat aurul la sărituri şi bronzul la paralele, atleta Ancuţa Bobocel a cucerit argintul la 3.000 m obstacole, iar scrimera Simona Deac a luat argint la spadă individual. România a fost reprezentată la Belgrad de 90 sportivi ce au concurat la 7 discipline.

Claudia Georgescu a declarat că iniţial s-a prevăzut o participare cu doar 30 de sportivi la Shenzhen, dar Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dat dovadă de o deschidere totală şi a aprobat lărgirea delegaţiei. La Shenzhen vor merge cei mai valoroşi sportivi studenţi. Avem şanse mari la medalii, mai ales la gimnastică artistică, gimnastică aerobică, scrimă, atletism şi baschet.

Iată delegaţia României:

Atletism: Cristina Bujin, Mihai Donişan, Bianca Perie, Roxana Bîrcă, Cornelia Deiac, Cristina Furmuz, Mihai Grasu, Atilla Nagy, Andreea Ogrăzeanu, Carmen Toma, Alexandru Ghinea, Maria Negoiţă;

Baschet: Vlad Moldoveanu, Laszlo Lazăr, Titus Nicoară, Andrei Mandache, Bogdan Tibârnă, Andrei Guţoaia, Valentin Boian, Daniel Popescu, Szabolcs Santa, Iulian Orbeanu, Radu Paliciuc, Dragoş Andrei.

Gimnastică artistică: Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna;

Gimnastică aerobică: Andreea Bogati, Laura Cristache, Anca Surdu, Mircea Zamfir, Petru Tolan Porime, Tudorel Mavrodineanu;

Haltere: Gabriel Olaru, Silviu Berbec, Istvan Dioszegi;

Înot: Bogdan Urichianu, Cătălin Cosma, Alexandru Coci, Constantin Petcu, Norbert Trandafir, Ionela Cozma;

Judo: Amado Lazea, Violeta Dumitru, Valentin Radu, Ioana Matei, Iulian Brătulescu, Angela Mara;

Scrimă: Mihaela Bulică, Simona Deac, Elena Munteanu, Bianca Pascu, Adrian Pop;

Tenis de masă: Anamaria Sebe, Elisabeta Samara, Ioana Ghemeş, Alexandru Petrescu, Ovidiu Ionescu.

Două treimi din delegaţia română a plecat deja în China, ultimii care vor ajunge acolo fiind atleţii şi sportivii de la gimnastică aerobică, care intră mai târziu în concurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel