ROMÂNIA NOULUI VAL, lansare. Contribuția ministrului Culturii

Volumul colectiv "România noului val", al cărui coordonator este Marius Stoian, a fost lansat, marți, la București.

Ministrul Culturii a participat la acest eveniment și a transmis un mesaj important despre spațiul politic.

"Am participat la lansarea volumului "România noului val": o culegere de studii redactate de tineri oameni politici și din mediul academic. Contribuția mea s-a referit la necesitatea reconfigurării spațiului politic, prin renunțarea la practicile clientelare și revenirea la doctrine și la reprezentarea corectă a segmentelor de electorat.

Stânga, dreapta, vor fi permanent repere, ne place sau nu. Dar nu orice fel de stângă, și nu orice fel de dreaptă. Dacă mimăm angajamentul ideologic, și doar folosim oportunitățile de moment oferite de unul sau altul dintre stindarde, greșim. Lumea nu iubește oportuniștii, deși se folosește de oportunități. Or, tocmai angajamentele ferme și transparente încep să lipsească.

Acest angajament ideologic ferm ar facilita și dialogul între cele două tabere ideologice. Pentru că am ști clar cu cine și despre ce vorbim. Evident, din acest peisaj nu au cum să lipsească toleranța și respectul reciproc. Fanatismul, extremismele, exclusivismul sunt tot atâtea obstacole în calea dialogului.

Să nu uităm niciodată de ce și pentru cine facem politică. A face politică nu este un exercițiu abstract. Facem politică pentru oameni, și fără sprijinul lor, fără angajamentul lor, politica își pierde rațiunea de a exista"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel