Urmărește emisiunea live


  COD GALBEN  România, lovită de un val de GER. Vreme deosebit de rece, maxime NEGATIVE. Temperatura scade până la -18 grade

Vremea se răcește accentuat până la aproape -20 de grade. Maximele sunt negative, iar valul de ger va fi accentuat de intensificările vântului. 

Temperaturi până la -18 grade. Maxime NEGATIVE

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo, valabilă din această seară până joi seară, la ora 18:00, de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea, precum și intensificări ale vântului.

”Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața, la început în nord-vest și centru, unde minimele vor fi de -15...-10 grade, iar miercuri spre joi (12/13 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, astfel că valorile minime se vor situa, în general, între -18 și -8 grade. Temperaturile maxime vor fi preponderent negative. Vântul va mai avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h, mai ridicate pe litoral, în noaptea de marți spre miercuri (11/12 ianuarie) și pe parcursul zilei de miercuri (12 ianuarie) dar în diminuare și restrângere ca arie.” a anunțat ANM. 

Fenomene severe imediate. A fost emis Cod Galben

În seara zilei de marți, ANM a emis și mai multe atenționări de fenomene severă imediate. Astfel, până la ora 05:00, este Cod Galben de intensificări locale ale vântului, cu rafale de peste 55 km/h, în județele Brăila, Ialomița și Călărași. În zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea, rafalele de vânt vor ajunge și vor depăși chiar 70 km/h, conform alertei meteo de Cod Galben emisă de ANM și pentru aceste județe. 

Prognoza meteo pentru București

În București, în această noapte, temperatura minimă va coborî până la -6 grade. De miercuri, de la ora 08:00, până joi, la ora 08:00, conform ANM, în București, ”vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar minima va fi de -8...-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat.” Joi, până la ora 18:00, ”vremea va fi rece, mai ales dimineața. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade.”

La ora redactării acestei știri, în toată țara temperaturile sunt negative, iar în zona Moldovei ninge. Iată harta ANM, cu temperaturile din țară, de la ora 23:00. Vezi și în Galeria Foto

2. foto ANM... (vreme-romania-11-ianuarie_56450300.jpg)

De altfel, această răcire este cuprinsă și-n prognoza pe două săptămâni. Vezi AICI când vor reveni temperaturile la normalul perioadei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel