EXCLUSIV  România, potenţial URIAŞ neexploatat. Petre Daea: Alţii cheltuie bani grei ca să aibă aşa ceva!

Petre Daea atrage atenţia asupra unui avantaj uriaş pe care îl are România în ceea ce priveşte agricultura faţă de alte ţări dar care nu este exploatat aşa cum trebuie. 

Ministrul Petre Daea a vorbit despre faptul că România are o reţea hidrografică "unică în lume", un dar al naturii pentru care alte ţări investesc sume mari de bani. 

"România are trei resurse mari: are apa, solul şi fondul genetic. Reţeaua hidrografică a României e inegalabilă în lume. Nu există vreo ţară – şi am spus-o de fiecare dată – iar activitatea mea în domeniul agriculturii a pornit cu această apreciere ştiind ce se află în amonte vizavi de existenţa acestei ţări. Nu există ţară în lume cu asemenea reţea, atât de uniformă, repartizată pe întreg teritoriul ţării de apă dulce. Alţii dau bani grei, nu se gândesc cât au cheltuit şi de unde vin banii respectivi ca să câştige un metru pătrat.

De exemplu, Israelul – acolo se bate lumea pe o singură sursă de apă, Iordanul. În Marea Moartă dacă câştigi un metru pătrat de vegetaţie e sărbătoare naţională", a declarat Petre Daea în cadrul dezbaterii "Agricultura României, potențial imens, cum îl valorificăm?", organizată de către DCMedia Group.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel