Româncă sechestrată în Italia: 10 ani ținută în beci

Caz dramatic în Italia. O româncă a fost salvată de polițiști după ce a fost violată și ținută timp de zece ani într-un beci. 

O româncă în vârstă de 29 de ani a fost salvată de polițiștii italieni, după ce un deceniu a fost ținută într-un beci și violată de un bărbat în vârstă de 50 de ani. În tot acest timp, cât a stat în captivitate, ea a dat naștere la doi copii.

La vârsta de 19 ani, românca a plecat la muncă în Italia, unde a lucrat ca îngrijitoare pentru o femeie în vârstă, din localitatea Lamezia Terme. După moartea bătrânei, acesta a convins-o pe tânără să locuiască cu el, promițându-i că îi va purta de grijă, însă ulterior comportamentul acestuia s-a schimbat total: el a ținut-o sechestrată, într-un beci, iar timp de 10 ani a bătut-o și violat-o, scrie Repubblica, conform stirileprotv.ro.

MAE a venit ulterior cu precizări:

Consulul oficiului  Bari care s-a deplasat, în regim de urgență, în localitatea Lamezia-Terme, a avut întâlniri cu cetăţeanul român si cu reprezentanți ai poliției locale. În prezent, mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială.

Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuții consulare, a fost acordată asistența consulară în regim de urgență, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui pașaport temporar pentru cetățeanul român în cauză și inițierea formalităților necesare pentru eliberarea certificatelor de naștere românești pentru copiii minori ai cetățenei române.

[citeste si]

Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetățeanul român și membrii familiei din România.

Ministerul afacerilor externe mulțumește autorităților italiene pentru buna cooperare și sprijinul oferit în acest caz. Ancheta autorităților italiene este în curs de desfășurare, cetăţeanul român urmând să rămână pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

Operaționalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari a făcut posibilă intervenția rapidă la nivel consular, imediat după ce autoritățile române s-au autosesizat cu privire la acest caz.

Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate evoluția situației, menține în permanență legătura cu cetățenii români și cu autoritățile locale și acordă asistența și protecția consulară necesare

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel