Rolul Casei Regale, discutat în preambulul noii Constituții

Președintele PC, Daniel Constantin, a anunțat că recunoașterea rolului Casei Regale se va face în preambulul propunerii de modificare a Constituției.

”Cel mai probabil va fi o rubrică discutată după ce vor fi discutate toate articolele de revizuire a Constituţiei, a spus Constantin. Cred că articolul, aşa cum a fost el propus, sau cu anumite modificări, va fi cuprins în preambulul viitoarei Constituţii şi nu va face altceva decât să recunoască rolul istoric pe care Casa Regală l-a avut în constituirea statului democratic, unitar român”,  a declarat liderul PC. Comisia de revizuire a Constituției a respins, miercurea trecută, un amendament propus de Aurel Ionescu, deputat conservator, prin care acesta propunea recunoaşterea rolului istoric al Casei Regale în textul legii fundamentale. Amendamentul a întrunit în plenul comisiei 17 voturi "împotrivă", 2 abţineri şi doar un vot "pentru", după o serie de discuţii legate de oportunitatea reglementării în textul Constituţiei a unei asemenea prevederi.

Preşedintele comisiei, Crin Antonescum a afirmat că împărtăşeşte resortul propunerii, dar are o îndoială de natură tehnică. El s- referit, mai precis, la introducerea în textul fundamental a noţiunii "Casa Regală". Aceasta, a spus co-președintele USL, ar putea naşte întrebări privind existenţa unei astfel de instituţii ca fiind a statului român.

Ulterior, la propunerea senatorului PNL, Petre Roman, s-a convenit că o eventuală referire la Casa Regală şi recunoaşterea rolului acesteia în dezvoltarea României ar putea fi introdusă în preambulul Constituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel