Roger Federer, regret legat de Wimbledon

Jucătorul elvețian de tenis Roger Federer a postat duminică un mesaj video pe Twitter prin care își exprimă regretul că începând din sezonul viitor, ziua de duminică, dintre cele două săptămâni ale turneului de la Wimbledon, nu va mai fi liberă, așa ca până acum.

Elvețianul s-a înregistrat în timpul unei plimbări pe care a făcut-o printre terenurile de tenis de la All England Lawn Tennis and Croquet Club.

„Fac o plimbare aici în cubul de la Wimbledon și vreau să vă spun că aceasta este ultima duminică liberă la Wimbledon pe care o vom mai avea vreodată. Pentru că nu cred că se va mai reveni la acest obicei. M-am gândit că v-ar plăcea să vă prezint puțin împrejurimile. Să încerc să vă fac să înțelegeți ce mult înseană pentru mine și, cred că pentru toți jucătorii, acest turneu de la Wimbledon și mai ales duminica liberă de la jumătatea turneului (Middle Sunday). Dea cum această tradiție va deveni istorie. Nu știu sigur de ce.”

Glumind la vederea copertinelor de protecție a suprafețelor cu iarbă de pe terenurile de joc, Federer a spus că crede că probabil îngrijitorii joacă tenis sub ele.

„Federer și-a încheiat mesajul în mod optimist, dar și nostalgic. ”Iubesc acest turneu, îmi place să joc aici și abia aștept jocul de luni, împotriva lui Lorenzo Sonego. Mă bucur că am putut să vă prezint împrejurimile. E atât de plăcut să fi aici. Aveți grijă de voi.”

Middle Sunday, duminica de la mijlocul turneului, este unul din cele mai vechi tradiții de la Wimbledon, un obicei unic în peisajul turneelor de două săptămâni. Organizatorii au anunțat însă că de anul viitor vor renunța la această zi liberă, în care jucătorii se odihneau și îngrijitorii aranjau iarba.

Vestea a fost primită în diferite feluri de către jucători și spectatori, unii acuzând organizatorii că urmăresc doar câștigul financiar în detrimentul tradițiilor, iar alții considerând că acești nu fac decât să țină pasul cu vremurile, potrivit Mediafax.

Britanica Ema Răducanu a eliminat-o pe Sorana Cîrstea în turul trei la Wimbledon

Jucătoarea rămână de tenis Sorana Cîrstea (45 WTA) a fost eliminată, sâmbătă, în șaisprezecimile de finală de la turneul de tenis pe iarbă de la Wimbledon de britanica de 19 ani, Ema Rădulescu (338 WTA).

Ema Rădulescu s-a impus în două seturi, 6-3, 7-5, după un meci ce a durat o oră și 42 de minute.

Sorana Cîrstea a început bine primul set, reușind să se desprindă la 3-1, cu un break în game-ul 4. De aici însă, sportive din România a cedat inițiativa și a pierdut 5 game-uri la rând, Rădulescu adjudecîndu-și setul cu 3-6.

Rădulescu a început bine și setul secund și a mai adăugat 3 game-uri la șirul neîntrerupt de 5, din primul set. Cîrstea a avut un moment de revenire și a reușit să egaleze la 3, în fața tinerei britanice cu origini paterne în România.

Game-ul 8 a fost unul dramatic, în care Cîrstea a salvat 5 mingi de break, reușind să câștige la a șasea minge de game, game ce a contabilizat un total de 23 de puncte jucate.

Cele două sportive și-au valorificat apoi serviciul, până la 6-6 pentru Rădulescu, care a izbutit să facă break-ul și să valorifice a treia minge de meci.

Pentru prezența în turul 3, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 134.550 euro și 130 puncte WTA.

Răducanu o va întâlni în optimi pe australianca Ajla Tomljanovic (75 WTA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel