Roche obţine statutul de 'evaluare prioritară' pentru medicamentul său tocilizumab în SUA

Foto Ilustrativ/Pexels Cottonbro
Foto Ilustrativ/Pexels Cottonbro

Producătorul elveţian de medicamente Roche a declarat luni că agenţia americană pentru medicamente a acordat statutul de 'evaluare prioritară' medicamentului său tocilizumab destinat pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19, informează AFP. 

Acest statut este rezervat medicamentelor pentru boli grave pentru care există puţine opţiuni de tratament, în vederea examinării prioritare a cererii lor de omologare. Dacă va fi aprobat, medicamentul, comercializat sub numele de 'Actemra' sau 'RoActemra', în funcţie de ţară, va fi primul imunomodulator aprobat în SUA pentru pacienţii spitalizaţi cu COVID-19, a precizat Roche într-un comunicat.

Decizia Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) este aşteptată în a doua jumătate a lui 2022, a adăugat compania elveţiană. Roche a depus o cerere de omologare pentru acest tratament administrat intravenos pacienţilor adulţi spitalizaţi care sunt trataţi cu corticosteroizi şi care au nevoie de oxigen.

Această cerere s-a bazat pe patru studii efectuate pe 5.500 de pacienţi spitalizaţi. De la începutul pandemiei, peste un milion de persoane spitalizate cu COVID-19 au fost tratate cu acest anticorp monoclonal utilizat pentru tratarea artritei reumatoide. În SUA, tocilizumab a fost deja utilizat pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi pe baza unei aprobări de urgenţă acordate în iunie 2021.

În luna februarie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pre-calificat tocilizumab pentru tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, pentru a face acest tratament mai accesibil în ţările cu venituri mici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel