Rferendum familie. Episcopul Ignatie: Moment de răfuială

Descriere foto:

Episcopul Ignatie a transmis  într-un mesaj publicat pe site-ul Episcopiei Huşilor, că referendumul organizat în zilele de 6 şi 7 octombrie va fi un examen de maximă maturitate pentru toţi cei care împărtăşesc valorile tradiţiei creştine.

Ierarhul a precizat că referendumul nu este un moment de "răfuială" între cei care nu împărtăşesc aceleaşi valori şi a îndemnat la calm şi cumpătare.

"Referendumul nu este un moment de răfuială între cei care împărtăşesc opinii diferite, o răfuială între majoritari şi minoritari, între cei care sunt credincioşi şi cei mai puţin credincioşi, între cei care sunt ataşaţi Bisericii şi cei care împărtăşesc ideile progresist-liberale. Referendumul este o investiţie pentru viitor, pentru copiii noştri. Dacă pentru unii referendumul nu constituie o prioritate, în acest caz îi sfătuim să se dedice cu inteligenţă, fără răutate, fără patimă, priorităţilor agendei pe care ei vor s-o pună în spaţiul public.

Prioritatea noastră este susţinerea familiei naturale, susţinerea principiului natural şi biologic al vieţii. Un copil nu se poate naşte decât dintr-un bărbat şi o femeie. Referendumul nu este împotriva cuiva sau a ceva, ci este pentru ceva şi pentru cineva, este pentru familia naturală, pentru viitorul copiilor noştri", a precizat episcopul Huşilor, Ignatie.

Încă de la ceremonia de întronizare a sa ca episcop al Huşilor, din luna octombrie a anului trecut, Ignatie a afirmat că va avea ca principală prioritate pastorală "susţinerea familiei aşa cum Dumnezeu a lăsat-o: din mamă, tată şi copii", menţionând că "dacă vrei să distrugi credinţa unui neam, a unui popor, e nevoie să destabilizezi, să desfigurezi conceptul de familie".


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22