Rferendum familie. Episcopul Ignatie: Moment de răfuială

Episcopul Ignatie a transmis  într-un mesaj publicat pe site-ul Episcopiei Huşilor, că referendumul organizat în zilele de 6 şi 7 octombrie va fi un examen de maximă maturitate pentru toţi cei care împărtăşesc valorile tradiţiei creştine.

Ierarhul a precizat că referendumul nu este un moment de "răfuială" între cei care nu împărtăşesc aceleaşi valori şi a îndemnat la calm şi cumpătare.

"Referendumul nu este un moment de răfuială între cei care împărtăşesc opinii diferite, o răfuială între majoritari şi minoritari, între cei care sunt credincioşi şi cei mai puţin credincioşi, între cei care sunt ataşaţi Bisericii şi cei care împărtăşesc ideile progresist-liberale. Referendumul este o investiţie pentru viitor, pentru copiii noştri. Dacă pentru unii referendumul nu constituie o prioritate, în acest caz îi sfătuim să se dedice cu inteligenţă, fără răutate, fără patimă, priorităţilor agendei pe care ei vor s-o pună în spaţiul public.

Prioritatea noastră este susţinerea familiei naturale, susţinerea principiului natural şi biologic al vieţii. Un copil nu se poate naşte decât dintr-un bărbat şi o femeie. Referendumul nu este împotriva cuiva sau a ceva, ci este pentru ceva şi pentru cineva, este pentru familia naturală, pentru viitorul copiilor noştri", a precizat episcopul Huşilor, Ignatie.

Încă de la ceremonia de întronizare a sa ca episcop al Huşilor, din luna octombrie a anului trecut, Ignatie a afirmat că va avea ca principală prioritate pastorală "susţinerea familiei aşa cum Dumnezeu a lăsat-o: din mamă, tată şi copii", menţionând că "dacă vrei să distrugi credinţa unui neam, a unui popor, e nevoie să destabilizezi, să desfigurezi conceptul de familie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel