Rezultatele de la BAC, invers prporționale cu rata șomajului

Rata șomajului a crescut semnificativ în județele Sălaj și Arad în ultima lună. După ce au picat la ,,proba maturității", peste 1000 de elevi din cele două județe au depus dosarele pentru ajutor de șomaj.

"În urma acestui număr mare de dosare depuse de absolvenţi, rata şomajului în judeţ a crescut la finele lunii iulie la 3,49 procente, faţă de 3,26 în luna precedentă", a declarat, marţi, pentru corespondentul Mediafax, purtătorul de cuvânt al AJOFM Arad, Mihaela Jude.

Situația din cele două județe este aproape similară, în Arad înregistrându-se 550 de cereri de șomaj, iar în Sălaj 535 de cereri. Îngrijorător este faptul că, în proporție de 90%,  cei care s-au interesat de locuri de muncă sau de condițiile de obținere a șomajului pentru foștii elevi au fost parinții sau bunicii acestora.

În peste 90 la sută din cazuri, interesul pentru ajutorul de şomaj sau găsirea unui loc de muncă a fost al părinţilor sau al bunicilor, care ne-au contactat în primă fază. Tinerii au venit la sediul instituţiei doar pentru luarea în evidenţă şi depunerea dosarelor", a spus Mihaela Jude.

Faţă de anii trecuţi, se observă o creştere semnificativă a numărului de cazuri, întrucât până la aceeaşi dată a anului trecut la AJOFM au fost depuse 371 de asemenea dosare, iar în 2010 doar 226. Potrivit legislaţiei în vigoare, absolvenţii au obligaţia de a-şi căuta loc de muncă, timp de 60 de zile, prin AJOFM şi abia apoi, la o a doua depunere a dosarului, vor putea cere indemnizaţie de şomaj", a declarat, marţi, directorul executiv adjunct al AJOFM Sălaj, Alexandru Pura.

Rata şomajului în județul Sălaj la sfârșitul lunii iunie era de 4,96 procente, numărul șomerilor depășind 5000, a declarat directorul executiv adjunct al AJOFM Sălaj, Alexandru Pura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel