Revelion la Biblioteca Naţională. Când va fi făcut public rezultatul controlului făcut de minister

Biblioteca Nationala
Biblioteca Nationala

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat că verificarea respectării procedurilor legale privind organizarea petrecerii de Revelion de la Biblioteca Naţională a României va fi demarată luni şi că speră ca după data de 15 ianuarie să facă public raportul.

Corpul de Control al ministrului Culturii va verifica dacă au fost respectate procedurile privind organizarea petrecerii de Revelion la Biblioteca Naţională a României. Bogdan Gheorghiu a explicat, duminică, pentru Mediafax că luni dimineaţă va elabora ordinul de ministru cu începere imediată, astfel încât reprezentanții ministerului "să poată demara exact de mâine controlul".

"În general, deplasarea la faţa locului şi constatarea durează o săptămână, iar cealaltă parte legată de documentaţie durează 30 de zile", a mai spus acesta. "Mi-au promis că se vor mişca mai repede şi atunci, bazându-mă pe promisiunea lor, sper să mă încadrez după 15 ianuarie să fac şi public raportul".

"Controlul are două componente, una e deplasarea la faţa locului, să vadă acolo, şi, doi, verificarea tuturor hârtiilor. Pe mine mă interesează foarte mult să văd exact ce contracte s-au semnat, în ce măsură respectă regulamentul de funcţionare interior", a mai spus ministrul Culturii pentru Mediafax. Rugat să ofere un punct de vedere privind scandalul declanșat în spațiul public de eveniment, ministrul Culturii a declarat că nu dorește să se antepronunțe: "Eu aştept rezultatul controlului şi îl voi face public, cel mai probabil după 15 ianuarie".

"E foarte important de verificat şi procedura, tot. E un ordin de ministru în baza căruia se pot organiza astfel de evenimente, există posibilitatea de a se face venituri proprii, dar, sigur că, în urma acestui scandal, trebuie să verificăm exact dacă s-a respectat ora, dacă evenimentul se integrează în ceea ce înseamnă exigențe legat de ce se poate sau nu în instituţiile de cultură şi aşa mai departe", a mai spus Bogdan Gheorghiu.

Ce a declarat managerul Bibliotecii Naționale a României

De cealaltă parte, Carmen Mihaiu, managerul Bibliotecii Naționale a României, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că nu a fost oficial informată despre verificarea care va fi demarată, dar că i se pare firesc.

"Oficial nu am fost informată. Dar probabil că urmează luni, mi se pare firesc. Domnul ministru a anunțat public și probabil luni dimineața se vor întâmpla lucrurile afirmate", a declarat Carmen Mihaiu.

Întrebată de Mediafax dacă au fost respectate procedurile, aceasta a răspuns afirmativ: "Da, eu am respectat Legea bibliotecilor care spune foarte clar la Biblioteca Națională că este o biblioteca care este finanțată din venituri proprii și de la bugetul statului. În primul rând din venituri. Apoi am respectat regulamentul de organizare și funcționare, care, la fel, îmi permite să fac evenimente, și un ordin de ministru care stabilește exact tarifele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel