Retragerea trupelor NATO din Afganistan. Ioana Constantin: Biden, gestionare catastrofală. O imagine sfâșietoare!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Ioana Constantin (PMP) a criticat modul în care Joe Biden a gestionat retragerea trupelor NATO din Afganistan.

"Biden a gestionat catastrofal retragerea trupelor NATO din Afganistan. La scurt timp, talibanii au luat cu asalt oraș după oraș până au ajuns la Kabul. Iar femeile și fetele afgane fug din calea terorii. Sfâșietoare imagine! Acum vedem diferența între ce a însemnat NATO și forța aliaților uniți și ce înseamnă să lași pradă teroriștilor Afganistanul.

După ce au intrat în Kabul, au ocupat inclusiv o închisoare de unde au eliberat peste 5000 de deținuți - talibani, membri ISIS. Dar cea mai dureroasă imagine dintre toate, pe care nici nu o putem cuprinde cu mintea, e ce se va întâmpla cu femeile și fetele afgane. Nu doar că nu mai vor avea acces la școala, dar vor fi căsătorite cu forța cu talibanii și abuzate sexual. Este una dintre cele mai cumplite imagini, sfâșietoare", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

Comisia Europeană a reacționat

Criza din Afganistan şi acţiunile Belarusului arată necesitatea unei remanieri a regulilor Uniunii Europene privind migraţia şi azilul, a susţinut duminică vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, potrivit Reuters.

Dacă există un lucru pe care l-au arătat situaţia din Afganistan şi acţiunile din Belarus, atunci acela este că timpul expiră cu privire la cât putem aştepta pentru a adopta o remaniere completă a regulilor de migraţie şi azil de care avem nevoie în Europa, a declarat Schinas pentru cotidianul italian La Stampa.

Numeroase state membre se tem că evenimentele din Afganistan ar putea duce la o repetare a crizei migranţilor cu care s-a confruntat Europa în 2015-2016, când sosirea haotică a peste 500.000 de persoane din Orientul Mijlociu a pus la încercare sistemele de securitate şi de beneficii sociale ale ţărilor europene. 

Sursele din regiune ale Defense Romania confirmă faptul că leaderul taliban mullah Baradar nu a părăsit încă Doha, unde se află la conducerea biroului politic al alianței talibane. Contrar informațiilor inițiale, Baradar nu se află în Kabul, pentru a negocia transferul pașnic al puterii. 

Diplomații altor țări europene au fost mutați într-o locație secretă în interiorul capitalei afgane. 

Surse oficiale din Afganistan, au informat afiliatul media al CNN-News18 că președintele afgan Ghani a demisionat din funcție. El și anturajul său au părăsit sau vor părăsi în curând Kabul pentru o destinație încă necunoscută. Un guvern interimar taliban va asuma imediat puterea în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel