Republica Moldova: Vicepremierul rus Dmitri Kozak revine săptămâna viitoare la Chişinău

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, responsabil de relaţiile comercial-economice cu Republica Moldova, vine săptămâna viitoare la Chişinău într-o vizită oficială, urmând să fie însoţit de ministrul rus al agriculturii, Dmitri Patruşev, informează vineri portalul Deschide.md, după ce informaţia i-a fost confirmată de vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Vasile Şova.

'Din câte ştiu, această vizită era planificată. Din delegaţie va mai face parte ministrul rus al agriculturii, Dmitri Patruşev, preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Vizita e planificată pentru săptămâna următoare, acum se discută agenda şi etapele de desfăşurare', a declarat el. Dmitri Patruşev este fiul lui Nikolai Patruşev, fostul şef al FSB (Serviciul Federal de Securitate rus), în prezent secretarul Consiliului Securităţii Rusiei.

Potrivit Deschide.md, în ultimele zile s-a tot vehiculat informaţia că Dmitri Kozak ar urma să efectueze o vizită oficială la Chişinău. Totodată, Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Minsk (Belarus), a anunţat anterior că va avea o întrevedere atât cu Dmitri Kozak, cât şi cu premierul rus Dmitri Medvedev.

Dmitri Kozak a efectuat o vizită de lucru la începutul lunii iunie la Chişinău, în ultima săptămână când mai putea fi formată o majoritate parlamentară la Chişinău. Reprezentanţii Partidului Socialiştilor au declarat ulterior că tocmai datorită implicării lui Kozak s-a reuşit deblocarea situaţiei în procesul de negocieri dintre Blocul ACUM şi PSRM care au dus la semnarea unei alianţe temporare la 8 iunie.

Concomitent cu Kozak la Chişinău s-au aflat comisarul UE pentru extindere şi politica de vecinătate Johannes Hahn şi Bradely Freden, directorul Departamentului de Stat al SUA pentru Europa de Est. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel