Remus Cernea-Eugen Tănăsescu, confruntare despre căsătoriile gay

Irlanda este prima țară din lume care a legalizat, prin referendum, căsătoriile între persoanele de același sex. 

Deputatul Remus Cernea a declarat, la Dobrogea TV, că "a fost o mare bucurie, dar nu neapărat o mare surpriză, pentru că era de așteptat că o țară occidentală, cu tradiții democratice și cu foarte largi categorii sociale să fie una tolerantă, înțelegătoare, care să-și dorească un pas înainte pentru egalitatea în drepturi și pentru recunoașterea drepturilor civile pentru toți cetățenii, pentru că despre asta este vorba în democrație. A nu face acest lucru înseamnă o carență de democrație". 

Preotul Eugen Tănăsescu are altă opinie: "Rezultatul referendumului care a avut loc sâmbătă în Irlanda este concluzia a vreo 20 de ani de decădere a bisericii catolice în spațiul irlandez simultan cu o creștere a activismului politicienilor pentru dreapta asta și ele au mers în paralel". El a adăugat că politicianul a respectat dreptul din comunitate, n-au impus ceva poporului, ci acesta era trendul. 

Iată întreaga confruntare de idei dintre Remus Cernea, deputat care susține legalizarea căsătoriilor între persoanelor de același sex,  și preotul Eugen Tănăsescu: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel