Regizorii Elia Suleiman, Mounia Meddour şi Jasmila Zbanic - invitaţi speciali la Les Films de Cannes a Bucarest

Regizorii Elia Suleiman, Mounia Meddour şi Jasmila Zbanic sunt invitaţi speciali ai festivalului Les Films de Cannes a Bucarest, ce se desfăşoară între 18 şi 27 octombrie, informează un comunicat al organizatorilor transmis Agerpres.

Artistul palestinian Elia Suleiman este câştigătorul premiului special al juriului la ediţia de anul acesta a festivalului de pe Croazetă.

Pe 19 octombrie, publicul va avea ocazia să îl asculte în "Debat des auteurs", unde va dialoga cu cineastul Claude Lelouch şi cu alţi regizori de film, despre situaţia actuală a cinematografului mondial în epoca platformelor, a francizelor şi a multiplexurilor.

O noutate în programul de anul acesta a Les Films de Cannes a Bucarest este "Papicha". Amplasat în Algeria în anii '90, filmul de debut al regizoarei Mounia Meddour spune povestea lui Nedjma, o studentă de 18 ani care iubeşte moda şi distracţia între fete. Însă acest stil de viaţă e pus în pericol de o campanie din ce în ce mai virulentă ce încearcă să impună femeilor algeriene să poarte burqa. Viaţa ei se schimbă după un atac dramatic şi tânăra decide să pună la cale un show de modă ca simbol al rezistenţei.

Filmul a fost proiectat în cadrul secţiunii Un Certain Regard de la Cannes. Regizoarea bosniacă Jasmila Zbanic vine la Les Films de Cannes a Bucarest, la celebrarea a 15 ani de la producţia filmului - omnibus "Lost and Found", la care a contribuit şi Cristian Mungiu, cu scurtmetrajul "Turkey Girl".

Celor doi cineaşti li se alătură Stefan Arsenijevic (Serbia), Nadejda Koseva (Bulgaria), Mait Laas (Estonia) şi producătoarea regizorului Kornel Mundruczo, Viktoria Petranyi (Ungaria). Ei se vor întâlni cu publicul şi vor introduce filmul-omnibus la Instituto Cervantes pe 21 octombrie, de la ora 17,00.

Spectatorii vor putea urmări pe parcursul festivalului câte un titlu din filmografia acestor autori.

Preţul biletelor la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Muzeul Naţional de Artă al României - Sala Auditorium este de 15 lei pentru biletele achiziţionate până pe 18 octombrie şi de 20 de lei pentru biletele achiziţionate în timpul festivalului.

La Cinemateca Union, biletele costă 10 lei sau 8, 5, 3 lei pentru posesorii de abonamente.

Biletele pot fi achiziţionate online, pe Eventbook.ro, de la sediul Eventbook din strada Ion Brezoianu 21, din reţeaua Eventbook şi de la casieriile cinematografelor Elvire Popesco, Cinema Muzeul Ţăranului şi Cinemateca Union.

Ediţia a zecea a Les Films de Cannes a Bucarest este organizată de Asociaţia Cinemascop şi Voodoo Films şi realizată în parteneriat cu Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel