Registrul electoral. Se modifică numărul românilor cu drept de vot

În decembrie, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral este de 18.901.033.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 11 decembrie este de 18.901.033, cu 3.849 mai puţini faţă de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 13 noiembrie, când erau înregistraţi 18.904.882 de alegători români.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia şi a importului de date de la Direcţia Generală de Paşapoarte. Potrivit AEP, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.267.316 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 633.717 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

[citeset si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel