Regele Spaniei, rezultat test Covid-19. De ce rămâne în carantină

Regele-Felipe-si-Regina-Letitia
Regele-Felipe-si-Regina-Letitia

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea, aflat în carantină de luni, după ce fusese în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19, a fost testat negativ vineri, dar va rămâne în izolare din precauţie, a anunţat Palatul regal, citat de AFP.

'Suntem asiguraţi, dar Alteţa sa va rămâne în carantină conform regulilor sanitare care stabilesc zece zile de carantină după un contact', a explicat Palatul Regal. Palatul anunţase luni că regele Spaniei, Felipe al VI-lea, fusese plasat în 'carantină preventivă zece zile' după ce fusese în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19.

Toate activităţile oficiale ale suveranului vor fi suspendate în această perioadă, completase Palatul. Regina Letizia şi copiii cuplului regal, prinţesa Leonor şi infanta Sofia, au putut însă să-şi continue activităţile în mod normal.

Moştenitoarea tronului, prinţesa Leonor, a trebuit să se supună la rândul său unei carantine de 14 zile la jumătatea lunii septembrie după detectarea unui caz de COVID-19 printre colegii săi de clasă, înainte de a fi testată negativ.

Spania rămâne una din ţările cele mai afectate de pandemie, cu peste 1,5 milioane de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi peste 43.000 de decese, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel