Real Madrid, salvată de Benzema. Fiul lui Zidane, debut la 'galactici'

Real Madrid a fost la un pas de a se împiedica de ultima clasată în campionatul Spaniei în chiar ziua debutului între buturi a fiului lui Zinedine Zidane.

Karim Benzema a marcat golul victoriei echipei Real Madrid în faţa ultimei clasate, Huesca, scor 3-2, duminică seara, pe Santiago Bernabeu, în etapa a 29-a a campionatului de fotbal al Spaniei. Zidane a decis să odihnească o serie de oameni de bază, precum Modric, Varane sau Kroos, titularizându-l, printre alţii, pe fiul său Luca Zidane (20 ani), în poartă.

La zece luni de la debutul său în La Liga, Luca Zidane a primit două goluri, marcate de Cucho Hernandez (3) şi Xabier Etxeita (72), fără a putea face ceva. Pentru Real au mai înscris Isco (25) şi Dani Ceballos (62), înainte ca Benzema să reuşească golul victoriei.

Luca, un nou membru al dinastiei Zidane

Un nou membru al dinastiei Zidane a debutat pe stadionul Santiago Bernabeu, Luca Zidane, al doilea fiu al antrenorului francez şi al treilea portar al clubului spaniol de fotbal Real Madrid, fiind introdus în teren duminică de tatăl său Zidane în meciul cu Huesca (3-2), la zece luni după primul său meci în campionatul Spaniei, informează AFP. Trăind botezul focului pe emblematica arenă madrilenă, Luca Zidane (20 ani) a fost titularizat în poarta madrilenă în absenţa belgianului Thibaut Courtois, accidentat la o coapsă, şi în timp ce costaricanul Keylor Navas abia revenise la club după o convocare la naţională.

"Pentru el este cu siguranţă o zi importantă. Când am decis să-l utilizez pe Luca, eu nu l-am folosit pe fiul meu, ci un jucător din efectivul clubului Real Madrid", a spus Zinedine Zidane într-o conferinţă de presă.

"Chiar dacă este fiul meu, eu îl văd ca pe orice alt jucător al echipei, asta este tot. Apoi, când ne vom întoarce acasă, vom vedea, dar aici, când iau o decizie, consider că este momentul potrivit pentru el. El a avut această oportunitate pentru că un jucător este accidentat, iar un altul abia a revenit de la echipa naţională. A venit şi pentru el momentul să debuteze şi a făcut-o bine. Pentru că are caracter, are personalitate şi este un portar bun pentru Real Madrid", a adăugat tehnicianul francez.

Patru copii, patru 'galactici'


Al doilea din cei patru fii ai lui Zidane a fost aliniat pentru prima oară de tatăl său la un meci fără miză în mai 2018 la Villarreal (2-2). Internaţional de tineret (U-20) la echipa Franţei, Luca este al treilea jucător din dinastia Zidane care poartă emblematicul tricou madrilen după tatăl său (2001-2006) şi fratele său mai mare Enzo (2016). Acesta din urmă a fost transferat ulterior la Alaves şi apoi la Lausanne, în prezent jucând pentru Rayo Majadahonda (liga a doua spaniolă).

Zidane mai are doi fii, Theo (16 ani) şi Elyaz (13 ani), care joacă şi ei fotbal la juniorii lui Real Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel