Urmărește emisiunea live



Reacția părintelui Nicolae Tănase după afirmațiile 'scandaloase': Așa am susținut și așa susțin în continuare!

Foto - Captură Yotube Biserica Ortodoxă Sf. Maxim si Sf. Mina
Foto - Captură Yotube Biserica Ortodoxă Sf. Maxim si Sf. Mina

O amplă dezbatere s-a iscat în România pe seama afirmațiilor părintelui Nicolae Tănase, de la o conferință ASCOR Constanța.

Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului a susținut marți conferința cu titlul 'Postul: Ascultare, dietă sau terapie?', în cadrul unui eveniment organizat de ASCOR Constanța și Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel. 

Ulterior, au apărut în spațiul public câteva declarații ale părintelui din conferința susținută, catalogate ca fiind 'scandaloase' de o anumită parte din societate, respectiv: 'Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată. Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ea trei, patru luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum, de ea, s-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special. De aceea, creştinele noastre cândva aveau comportamentul lor, erau foarte atractive, aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în privire', a spus preotul Nicolae Tănase, în contextul unor declarații mai ample făcute pe acest subiect, în cadrul conferinței organizate.

Video

Reacția părintelui Nicolae Tănase: Scoaterea din context a răspunsului meu poate lăsa loc la orice fel de interpretare. Și în acest caz ... e de folos.

'Pentru mine Ceaușescu a murit definitiv. Păreri putem exprima, inclusiv nemulțumiri la adresa legislației române. În multe cazuri Legislația românească lasă de dorit. Ca răspuns la întrebarea ce mi s-a pus în cadrul Conferinței susținute, mi-am exprimat părerea că ar trebui condamnarea violatorului să se facă ținând cont și de conjunctura în care s-a petrecut agresiunea sexuală și dacă persoana agresată a contribuit la derapajul celui in cauză, respectiv printr-o îmbrăcăminte indecentă... provocatoare...gesturi... etc...

Drept pentru care ar trebui să se cerceteze legislațiile occidentale care au prevăzute pedepse pentru cazurile de agresiune sexuală și să avem și noi în legislația noastră specificată conjunctura în care s-a produs agresiunea, nu pentru a diminua pedeapsa violatorului, ci pentru a preveni o asemenea nenorocire (pentru că violul este un dezastru sufletesc, psihic și trupesc...)

În acest sens, instanța ar trebui să ceară analiza unei comisii interdisciplinare privitoare la rolul victimei în viol pentru că scopul nu este ca violatorul să facă ani de detenție, ci să nu se ajungă la o asemenea situație. Și decurge firesc și pedeapsa instanței dacă va găsi și vinovăția victimei.

Conferințele mele susținute în Penitenciare, dar mai ales preoții de Penitenciar pot da mărturie despre zbuciumul celor care au ajuns la viol si apoi condamnați. Îmi pare rău că se crede că apăr violatorii. Dimpotrivă!....Așa am susținut și așa susțin despre moralitate, inclusiv în vestimentație.... gesturi... etc... și asupra consecințelor dezastruoase ulterioare. Scoaterea din context a răspunsului meu poate lăsa loc la orice fel de interpretare. Și în acest caz ... e de folos.

Pentru mine presa este cea care informează, dă naștere la comentarii și determină exprimarea de opinii. Sper să se găsească un parlamentar să umble printr-un proiect de Lege la aspectele morale ale protecției prin Lege. Și dacă s-a făcut caz de opinia mea... e semn bun!', a transmis preotul Nicolae Tănase, într-un comentariu la o postare a Cristinei Leordeanu, de pe Facebook.

Părintele Nicolae Tănase, un pionier al activității pro-viață în România, este recunoscut pentru faptul că a salvat mii de suflete de la avort, a ajutat și ajută în continuare sute de copii și femei abuzate, în situații limită.

Prin aşezămintele de la Valea Plopului şi Valea Screzii, din județul Prahova, părintele are grijă de peste 420 de copii orfani ori fără posibilităţi materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel