Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Reabilitare case Sector 1. Costuri 0 pentru proprietari. Care sunt condițiile

Primăria Sectorului 1 a demarat, în acest an, programul de susținere financiară a reabilitării termice a locuințelor tip casă, a anunțat edilul Daniel Tudorache.

”Deja am început procedurile pentru reabilitarea termică la case. Jumătate dintre locuitorii Sectorului 1 stau la blocuri, jumătate la casă. Au fost nemulțumiri în toată această perioadă, mă refer la cei care locuiesc la case, și am spus ‘nu se poate ca banii noștri, ai cetățenilor, să se ducă numai la cei care locuiesc la bloc’. Cetățenii au avut dreptate. Am început programul de reabilitare termică la case, deci efectiv, primele case le vom începe anul viitor. În momentul de față ne ocupăm de licitație. Aici, mai mult ca sigur, vom veni cu bani europeni. Încercăm și cu banii noștri și cu banii atrași de la Uniunea Europeană, legea ne permite. Vom face în așa fel ca și cei care locuiesc la case și cei care locuiesc la blocuri să aibă aceeași beneficii din partea Primăriei Sectorului 1.”, a spus edilul la emisiunea DCNews LIVE.

Costurile reabilitării

Costurile lucrării vor fi suportate de către Primărie pentru proprietățile care au până în 160 mp.

”La case noi reabilităm termic undeva la 160 de mp. Asta este suprafața pe care noi am considerat-o echitabilă pentru o casă. În cazul în care reabilitarea termică depășește 160 de mp tot Primăria o va face, dar se va regla cu proprietarul la impozit. Va plăti diferența de la 160 mp.”, a mai explicat Tudorache.

Întrebat cât costă o astfel de lucrare, primarul a răspuns: Vă dau un exemplu, în Primăverii sunt mai puțini proprietari de case care solicită reabilitarea termică pentru că ei și-au făcut-o pe banii lor. În momentul de față strângem acele solicitări și în final vă putem spune o sumă”.

Vezi răspunsul integral:

Interviul complet poate fi urmărit AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel