Razii de amploare în toată țara. Transportatorii, verificați de polițiști

Polițiștii au efectuat noi razii în toată țara. Foto: IPJ
Polițiștii au efectuat noi razii în toată țara. Foto: IPJ

Poliția Română a derulat, la nivel național, timp de o săptămână, o acțiune, în cadrul căreia a fost verificată legalitatea transportului public de mărfuri și persoane. Pentru neregulile constatate în trafic, au fost aplicate peste 6.700 de sancțiuni.  

În perioada 8 – 14 februarie 2021, Direcția Rutieră a coordonat, la nivel național, acțiunea  TRUCK&BUS, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, se arată într-un comunicat de presă.

Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

Totodată, în contextul situației epidemiologice de răspândire a virusului COVID-19, polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

Mii de autovehicule verificate 

În cadrul acțiunii, în domeniul transportului public de persoane, au fost verificate 9.873 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 1.609 cazuri.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 313 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 337 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 17 abateri au fost constatate la funcționarea aparatului tahograf, 10 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă și 3 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf.

De asemenea, alte 86 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 7 pentru depășirea masei total maximă autorizată a vehiculului, 2 imobilizări au fost dispuse pentru defecțiuni tehnice, 98 de sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 86 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 28 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, iar restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.

Transportatorii de marfă, verificați și ei 

În domeniul transportului public de marfă, au fost verificate 14.040 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 5.102 cazuri.

Din totalul acestora, 1.027 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 921 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 238 pentru funcționarea aparatului tahograf, 180 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 101 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 442 pentru defecțiuni tehnice.

Alte 118 sancțiuni, în domeniul transportului public de marfă, au fost aplicate pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată (12,5 tone, 90 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată) 12,5 tone, 41 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 150 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 146 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 60 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, restul sancțiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.

În urma activităților de control desfășurate în cadrul acțiunii TRUCK&BUS, au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy