Război comercial. China, măsură dură pentru SUA

Donald Trump
Donald Trump

China intenţionează să impună tarife vamale suplimentare pentru produse americane în valoare de 60 de miliarde dolari, a anunţat luni Ministerul chinez de Finanţe, ca reacţie la decizia SUA de a majora tarifele vamale pentru produsele chineze, informează Reuters şi AFP.

Într-un comunicat de presă, Ministerul chinez de Finanţe a precizat că, începând cu data de 1 iunie 2019, vor fi impuse tarife vamale variind între 5% şi 25% pentru un număr de 5.140 de produse americane. Măsura autorităţilor chineze vine la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a avertizat Beijingul să nu reacţioneze la ultimele tarife vamale impuse de SUA, subliniind că escaladarea războiului comercial între Beijing şi Washington 'nu ar face decât să înrăutăţească lucrurile'. Războiul comercial dintre SUA şi China, primele două economii ale lumii, s-a agravat vineri după ce Trump a impus taxe vamale suplimentare de 25% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

SUA cer o reducere a uriaşului lor deficit comercial faţă de China (378 miliarde de dolari în 2018), 'modificări structurale', precum încetarea transferurilor forţate de tehnologie, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală şi renunţarea la subvenţionarea companiilor de stat chineze. Ultimele decizii ale autorităţilor de la Washington şi Beijing agravează un război comercial care îi nelinişteşte pe investitori şi riscă să afecteze economia mondială. 'Noile tarife vamale ar putea de asemenea determina o vânzare accelerată a activelor riscante pe plan global, la înăsprirea condiţiilor financiare şi la încetinirea creşterii economiei mondiale', a avertizat Michael Taylor, director pentru Asia-Pacific în cadrul Moody's Investors Service. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel