Răsturnare de situație în dosarul Caracal. Polițist, victorie în instanță

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Un polițist acuzat de legături cu lumea interlopă, implicat în cazul Caracal, s-ar putea întoarce în sistem, după ce a câştigat în instanță suspendarea dispoziţiei de destituire.

Este vorba despre fostul adjunct al Poliţiei Olt, Nicolae Alexe, care a coordonat operațiunea de găsire a Alexandrei Măceșanu. El a fost dat afară după ce a fost acuzat de legături cu lumea interlopă. Soluţia dată marţi, de judecătorii Tribunalului Olt, poate fi contestată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziției nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în cinci zile de la comunicare",se arată în soluţia pe scurt, pe site-ul Tribunalului Olt.

Nicolae Alexe, destituit din Poliţia Română, în februarie

Nicolae Alexe se afla la comanda Poliţiei Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşeanu. Alexe a coordonat, inițial, operaţiunea de căutare a fetei. În timpul cazului „Caracal", fostul adjunct al Poliţiei Olt a fost acuzat de legături cu lumea interlopă din judeţ.

Nicolae Alexe a fost destituit din Poliţia Română în luna februarie a acestui an. El a constestat decizia de destituire emisă de IGPR, însă ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a respins solicitarea, aşa că s-a adrestat instanţei.

„S-a mers pe teroare, pe frică, pe puterea exemplului"

Cristel Ioţu, vicepreşedintele Sindicatului poliţiştilor (SNPPC) din Olt, a declarat, pentru Mediafax, că decizia arată că justiţia din România funcţionează.

„S-a mers pe teroare, pe frică, pe puterea exemplului.(...)Este un sistem care trebuie reformat, dar cu aplicarea legilor, nu cu trasarea sarcinilor de la un partid sau altul", a declarat, pentru sursa citată, Cristel Ioţu, vicepreşedinte SNPPC Olt.

Un alt poliţist din Caracal acuzat că proteja clanurile interlope din oraş, Dan Dumitrescu, dat afară din Poliţia Română după cazul " Caracal", a câştigat în instanţă dreptul de a reveni la serviciu până la finalizarea procesului prin care contestă decizia de destituire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel