Raluca Turcan: "PERICOL". Care e singura șansă

Raluca Turcan anunță strategia PNL tranșată în Biroul Executiv
Raluca Turcan anunță strategia PNL tranșată în Biroul Executiv

Raluca Turcan spune că stabilitatea financiară a României este în pericol, punctând că, pentru evitarea unui colaps al bugetului de stat, este nevoie de demararea urgentă a programelor cu finanţare europeană. 

'Execuţia bugetului general consolidat ne arată, negru pe alb, că finanţele României sunt în mare dificultate. Deficitul bugetar este de 10 ori mai mare decât în anul 2017, urcând la 5,5 miliarde, adică la 0,59% din PIB. Un asemenea nivel nu am mai avut din perioada crizei economice. Cheltuielile bugetare au crescut cu 38,5%, în condiţiile în care veniturile nu au avut decât o creştere de 21,3%. Informaţiile ne spun că problemele se agravează şi mai mult în luna martie, când ritmul încasărilor va fi şi mai mic, pentru că evaziunea fiscală este neatinsă, iar cele mai importante venituri ale bugetului vin din impozitele pe salarii şi contribuţiile sociale. Cu excepţia subvenţiilor din agricultură, Guvernul nu a încasat nimic de la Comisia Europeană în primele două luni ale anului. Cui i-a folosit 'revoluţia fiscală' a PSD - ALDE? Salariul mediu net pentru luna ianuarie a scăzut cu 5,5%, puterea de cumpărare s-a erodat cu 4,72% într-un an, din cauza creşterii accelerate a preţurilor, iar veniturile la bugetul de stat ne arată că nu avem o creştere economică sănătoasă', a scris Turcan, marţi, pe Facebook.

[citeste si]

Subliniază că singura şansă pentru a se evita un colaps al bugetului de stat se află în demararea, de urgenţă, a programelor cu finanţare europeană, care ar putea să aducă, numai în anul 2018, peste 20 de miliarde de lei. 'Dacă Guvernul nu se trezeşte nici în ceasul al 12-lea, avem toate motivele să aşteptăm acestor incompetenţi demisia, în bloc! Să recunoască în faţa tuturor că sunt incapabili să guverneze!', conchide Raluca Turcan.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel