Radu Mazăre, extrădare. Avocat Ștefan: ''Există posibilitatea să fie adus rapid'' Ce se poate întâmpla

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Avocatul Mariana Ștefan vorbește despre posiblitatea extrădării lui Radu Mazăre după ce a fost arestat de polițiști în Madagascar.

România nu are tratat de extrădare cu Madagascar, însă statul a fost o colonie franceză. Există un tratat între Madagascar și Republica Franceză, tratat care a fost strict la nivelul UE astfel încât există posibilitatea ca domnul Radu Mazăre să fie adus în România destul de rapid. Ținând cont și acum neștiind exact în ce spațiu a fost capcanat, în Madagascar, în aeroport, dacă acolo era un spațiu liber sau era teritoriul Madagascarului. Rămâne de văzut cum și în ce fel se vor grăbi autoritățile române să trimită toată documentația completă în Madagascar, care are posibilitatea de a respinge această cerere de extrădare având în vedere că el este un investitor, care are documente legale pe teritoriul acelui stat. Știm foarte bine că pentru a avea viză, era nevoie de a face dovada că investești în respectivul stat. Viza se putea transforma foarte ușor dintr-o viză de turist în cea de investitor. Taxa era de numai 3.000 de dolari, depuneai și un cazier. Acum nu mai este respectată condiția unui cazier curat drept pentru care este posibil să se revină și să i se retragă criza. Din punct de vedere juridic, este o persoană extrădabilă și poate fi adusă și dacă Statul Madagascar va încuviința.

Acest stat nu recunoaște instituția azilului politic, însă au un statut al refugiaților, iar dacă Radu Mazăre ar face dovada că pe teritoriul României drepturile sale ar fi încălcate, este posibil să avem și surprize.

Repet, Statul Madagascar este fostă colonie franceză și aplică legislația cumva extinsă a Uniunii Europene în acest domeniu, a spus avocatul Mariana Ștefan, prezentă prin legătură telefonică, la România TV.

Potrivit Evenimentul Zilei, Radu Mazăre ar fi fost reținut de polițiști pe aeroport.

Vezi și: Birchall, noi informații despre Radu Mazăre. Informare INTERPOL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel