Birchall, noi informații despre Radu Mazăre. Informare INTERPOL

Ana Birchall a primit informații oficiale despre arestarea lui Radu Mazăre în Madagascar, la Ministerul Justiției, pe care-l conduce interimar. 

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a spus, la Antena 3, în emisiunea ”Ediție Specială” cu Răzvan Dumitrescu: 

”Vă pot confirma că astăzi Ministerul Justiției a primit, la ora 17:34, o informare de la Biroul INTERPOL, prin care se confirmă că dl Mazăre Ștefan Radu a fost arestat provizoriu la data de 8 mai în Madagascar. Conform legii 302/2004, privind cooperarea judiciară în materie penală, vă pot spune că Ministerul Justiției demarează procedurile legale în vederea extrădării, în baza atribuțiilor care-i revin, numai după primirea de la instanța competentă a încheierii prin care se constată că sunt îndeplinite condițiile de extrădare. La Ministerul Justiției, așteptăm documentele de la instanța de judecată și vă garantez că vom informa opinia publică în mod transparent cu privire la toate măsurile legale care vor fi dispuse în această speță”. 

Întrebată despre șansele extrădării, Ana Birchall a precizat: ”Așteptăm documentele de la instanța de judecată și, în momentul în care vom primi încheiarea prin care se constată că sunt îndeplinite condițiile de extrădare, vă asigur că Ministerul Justiției va întreprinde toate demersurile legale necesare”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel